Thaimat oh-ha-ha!

Min thaikyckling blev faktiskt skitgod. Den smakade inte som den på Graffitti, men ändå jäkligt god. Jag är stolt! Till min röra ugnbakade jag två vanliga King Edward potatisar. Röran lär vara ännu godare imorgon när det har "gottat" till sig.

Kokt, sedan stekt kycklingfilé (låt kallna)
Fintrimlad vitkål
Majskorn
Inlagd paprika
Chilipuré
Vitlökspuré
Finhackad lök
Gräddfil
Majonäs
Senap
Salt
Peppar
Andra kryddor man gillar. Jag tog Oregano, lite curry, allround, vitlökssalt, spiskummin, paprikapulver

Tror det var allt. Rör ihop allt till en rosa röra!:-)

Vardag

image219

The result of todays shopping!


Tycker att det är lite dåligt att man måste köpa ett helt vitkålshuvud. Kan dem inte åtminstone förpacka halvor för de ensamstående kattmammorna!?
Nu har jag i alla fall köpt ingredienser så att jag kan göra goda pajer, pizzor, wookar, grytor och annat krafs! Ikväll ska jag försöka mig på att återskapa Graffittis Thaikyckling. Jag betvivlar attt jag kommer att lyckas, men det är värt ett försök!

Nu ska jag tvätta och det är verkligen tråkigt. Funderar på att ta en öl innan så det blir lite skojigare, men man vill ju inte vara nån jävla alkoholist, som hittar på så dåliga ursäkter som att tvätta för att få i sig lite.

Annars får inte du komma på mitt kalas

Har ni tänkt på att det finns personer som alltid pratar som om man känner dem de pratar om.
"Kalle och Pia sa till mig att..."
"Olle är så himla rolig för att..."
"När jag var hos Petra så berättade hennes mamma..."

Man bara...okej?

Det är liksom aldrig "Mina kompisar Kalle och Pia" "Min bror Olle" eller "När jag var hos min klasskompis Petra"
Vad är det som gör detta fenomenet?
Vill de verka som att de har många relationer som dessutom är väldigt speciella eftersom DU inte vet något om dem? Jag förstår inte. Det är dessutom väldigt ointressant att lyssna på. Lyckligtvis har jag inga i min direkta närhet som pratar på detta viset.
Känner ni några?


Nu händer det grejer!

Jag har ett engelskatest på tisdag. Äntligen ska jag få plugga lite och känna mig nyttig. Jag kände mig så sugen på att plugga att jag bad om "advance"-pappret också. Något extra får man väl trycka in om man ska förtjäna ett MVG. Jag ligger redan bra till eftersom min lärare heter Lars Sjöberg (som pappa heter) och har en bror som heter Hans (som pappa också har) Det känns bra.

Idag har jag förutom min enda lektion också hälsat på Elin i Munka. Det var väldigt trevligt och jag fastnade verkligen för lägenheten. En planlösning som jag skulle velat ha! De hade väldigt god ost också. Jag tror nog att jag åt en 50 skivor.

Efter att jag varit hos Elin åkte jag biblioteket för att prata med en Syo. Trodde att jag skulle få läsa kurser på distans, men det hade dem lagt ner pga. pengabrist.
Jag tröstade mig genom att gå till systemet och ladda upp lagret inför helgen. En flaska vin och fem öl varav två 7,2:or Aldrig att jag ska göra om helgens misstag att inte bli full. Det är ju så att man har gått och grämt sig över det hela veckan (okej det är bara onsdag, men ändå)

Ikväll ska jag göra pitapizza, räkna matte och titta på Top Model.

I am Legend

Nyss hemkommen från att ha sett en Biofilm tillsammans med modern. Vi såg "I am Legend" och den var OK. Jag är så kräsen när det gäller filmer nuförtiden så jag vet inte vad som ska till för att jag ska gilla dem. Det verkar nästan omöjligt. Istället kollar jag på sådana jag redan sett tusen gånger och som jag vet är bra.

Någon uppdatering om helgen har det inte blivit än så jag tar det nu. Den såg ut som de flesta andra helger näst intill. I fredes var jag hos Rosanna och Jocke i deras nya lägenhet. Var inte där så länge, men det var trevligt! Jag mötte upp Mimmi på stan. Vi gick till MM och därefter till Morris. Ja, kvällen var väl helt OK.

På lördagen minns jag inte vad jag gjorde på dagen (men troligen inget viktigt eftersom jag inte ens minns det) På kvällen däremot var jag hos broderns fru Annicka på Ostbricka och vin. Jag och åtta andra tjejer. Damen fyllde nemlish år! Jag begav mig dock därifrån ganska tidigt för att sällskapa min vapendragare Mimmi. Hade själv gärna sett att hon hade offrat sig för mig om hon satt på ostbrickemiddag så jag gjorde detsamma för tösa!:-) Hur jag än försökte så blev jag inte full, medan Mimmi i princip bara behövde ångorna från vinet för att inte bli riktigt klok. Jag var mycket avundsjuk, men kvällen på Bahnhof blev ändå bra!
Jag gjorde ett misstag under kvällen (som jag begår alltför ofta nuförtiden!) Jag gick fram till en kille som såg snygg och trevlig ut...och så var han en mes (eller verkade vara en mes) Han var i alla fall väldigt tråkigt. Man bara får inte säga "Oj, nu blev det tyst..." om det blir tyst. Det är dödsförbjudet och så avtändande att man bara vill gå hem och ta på sig grannytrosor, en maläten byxdress och äta kycklingvingar som kletar sig i både ansiktet, på händerna och i bästa fall soffan.

Jag är ganska trött på män för tillfället. Jag ger inte någon en chans och tycker att de flesta antingen är fula, idioter, tråkiga eller nåt annat negativt man kan komma på.

Själv är jag förbannat bra.

image218


Helt OK, men tacka vet jag Hitta Nemo. Den ska jag se nu. Natti natti!




Det känns ovant

Idag vaknade jag 07.50 och hade problem att somna om. Detta resulterade i att jag gick upp. Mitt rekord år 2008!
Jag har hunnit med att duscha länge, sminka mig noga och ta god tid på mig att fixa håret. Dessutom har jag ätit lunch bestående av pasta med tomatsås, räkor och crabsticks - mumsigt värre!
Det går ganska bra hittills att äta hyfsat nyttig mat. Detta kan bero på att jag inte är i närheten av sugen på något onyttigt. Möjligtvis en flaska vin eller två.
Om 25 minuter börjar min mattelektion. Matte C går hittills ganska bra och det är kanske inte totalt omöjligt att jag lyckas höja det betyget till VG. Engelskan i onsdags gick också bra, men jag tvivlar på att jag kan höja det. Skitsamma, mitt mål är att bota min skräck för att prata på engelska. Jag förstår liksom allt jag hör och läser, men när jag ska prata så avbryts jag av långa tankepauser där jag ska fundera på vilket ord jag vill åt eller hur man formulerar sig grammatiskt korrekt.

Ikväll hoppas jag på någon form av alkoholanknuten verksamhet (ska hon aldrig växa upp!?...nej, det verkar tyvärr inte så)

image217

Nåt sötsliskigt skit jag drack på Cyprus

Middag för två

Om en och en halv timme kommer Mimmi hit. Jag ska bjuda tösan på maad. Sån där nyttig mat ni vet. Jag har faktiskt börjat ett nyttigt liv.
Eller. Nyttigt i veckorna i alla fall.

image216

Och så bjur' vi på en bild!

Hey Sexi!

Hey Sexi!
Fan va du e heeet
Nice brud...kan du skicka bild?
Hej hej Sötizzz
Du var snygg du!!! Bild?

Jag blir självmordsbenägen såhär på äldre dar'...

Tips

image215

Igår när jag skulle sova så kom jag på ett väldigt smidigt sätt att göra pizza (som jag provade idag till lunch)

Man tar bara ett kallt pitabröd, delar det så att det blir två runda plattor, lägger på vad man vill ha - gräddar i ca 15 minuter i ugnen på 200-225 grader.
Jag har alltid tyckt att degen är det knöliga med att göra hemmagjord pizza, men nu är det löst. Det blir dessutom godare än med "riktig" deg.

Jag bredde först på ett tunt lager tomatpuré och därefter riven ost. Ovanpå la jag lök och en köttfärssås med paprika. Överst lite mer ost (of course)

Det blev så jädra gott!

Imorgon är det i alla fall onsdag

Jag gillar verkligen Kents nya låt. Eller är den gammal?
Jag har inte lyssnat på radio på länge.

Och just det. Jag har anmält mig till Engelska A. Det borde jag överleva.

Kompensation

image214

Jag lägger upp så få bilder att jag härmed bjuder på en riktigt ful bild från Nyår som kompensation.


För övrigt så håller jag just nu på att laga raggmunkar. Kände verkligen att jag ville skriva det här. Raggmunkar känns så husmoraktigt, det gillar jag. Till det ska jag ha lingonsylt och bacon.

I natt drömde jag att Rosanna hade börjat ta amfetamin i smyg. Det var verkligen jättehemskt. Hon brydde sig inte ens när familjen avslöjade det. Hon tyckte inte att det var nån big deal. Ungjävel. (Tyckte jag i drömmen alltså)

Nu är raggisarna klara!

Tomhet

Sex and the City boxen är...jag...klar...med. Det är så man får klumpar i svalget och tårar i titthålet. But. I will survive! Får väl börja på nån annan box.

Helgen (för att komma till det väsentliga) har varit mycket bra. Fredagen spenderades i Lund med Anna på Herkules (och jag fick även nån minut med Mimmi!)
Herrejävlar, nu kom jag på att killen med död tunga messade mig för nån timme sen och jag har glömt att svara! Så intresserad var jag. Hade kan-jag-få-ditt-nummer-frågan inte kommit så plötsligt så hade jag givetvis försökt hitta på ett riktigt bra fejknummer, men min hjärna hann inte med! Nog om den saken.

På lördagen stannade jag i Lund ett tag in på eftermiddagen och jag och Anna åt en supergod pizzabuffé på Malmö Nation. 40 jävra spänn - som hittat men inte köpt. Billigt är bra och i detta fallet också mycket gott!

Jag hann inte mer än hem (i princip) förrän det var dags att dra av sig förra kvällens party outfit och på med den nya. Bahnhof var målet och vi var till och med så disciplinerade att vi gick in när det var gratis (okej 20 spänn för garderoben, men det kan till och med jag hantera) Sa jag förresten att det var jag och Mimmi som gick ut? Ibland känns viss info överflödig.

Jag träffade (hör och häpna) mina två enda ex på Bahnhof och de är inte ens personer som brukar gå dit! Blev väldans gla' att se dem bägge två. Så skönt när det inte finns några hard feelings.

Och idag (gud vilken händelserik helg för att vara jag) så körde jag till Lund för att titta på fotoskolans utställning. Mimmi var med och fajtades om titeln som "den som lyckats bäst med temat".
Efter titten så åt jag, Mimmi, Anna och Per (nej, ingens pojkvän, men Mimmis moders man) lunch på Ebbas fik. Det var himla gott måste jag säga och jag åt tills jag fick gravidmage och svårt att resa mig. Jag behöver nog inte äta inom de närmsta veckorna känns det som.

Imorgon har jag en lektion 10.15 och efter det ska jag städa och göra fint i lägenheten. Det gäller att visa sig från sin bästa sida för på kvällen kommer Sofie och hälsar på minsann!´

Nu blir det till att snutta kudden.


Läxa

Ta aldrig ut linserna efter att du hackat chili. Sov hellre med dem på. Det är mitt heta tips.

Första skoldagen

Nu har allvaret börjat. Rättskunskapen verkar väldigt rolig, men...och då menar jag verkligen MEN - Matte C, vilken killer! Det kommer troligtvis bli vårens struggler.

Funderar på att hoppa på Engelska A också, men jag vet inte. Engelska har aldrig riktigt varit mitt ämne, eller så är det bara något jag fått för mig. Eller så tror jag inte att jag kan något eftersom jag hade Staffan i gymnasiet. Vi repeterade "Dog" och "Cat" i två år.

Imorgon ska jag fråga om det finns platser kvar i engelskagruppen. Man kan ju alltid börja och sedan hoppa av om det skulle kännas meningslöst.

Men nu ska jag TVÄTTA!

Uppfräschning

Mitt nya golv i hallen och köket blev mycket bra!:-) Lägger upp en bild vid ett senare tillfälle.


Minutdesign

Insåg att jag hade kvar julheddern. Denna får duga som ersättare så länge.

Igår fick jag mig förresten en chockerande överraskning. Halv nio (ganska exakt efter att jag kommit hem från kalaset) så ringer det på dörren. Och vem stod där? Annelie! Människan is suppose to be in Oman! Efter två dagar hemma drar hon vidare till Kanarieöarna. Oman var kanske inte drömstället...

Om en halvtimme kommer mattläggaren. Han skulle varit här klockan 10. Ja se hantverkare.

Lite av varje

Denna helgen var inte nådig. I fredags, Morris med Mimmi, full like a kastrull och deppig som ett as. Lyckligtvis infann sig deppigheten inte förrän vid 02.00 tiden och då var kvällen praktiskt taget slut. Det var lyckat och vi hade kul!
Lördagen spenderades framför TV:n och vid 20-snåret gjorde singelparet sig redo för att parta igen. Ingen deppighet är så stark att inte lite vin kan ta död på den (okej - MYCKET vin)
Vi begav oss till Helsingborg och Utposten, hookade up med några guys som vi senare (efter många timmar på Tempel) gick på efterfest hos. Vid sextiden körde vi hem till mig några stycken och fortsatte efterfesten som inte var slut förrän vid niotiden. Behöver jag säga att min söndag försvann i ett nafs? Låg i soffan. Sov och tittade på SATC om vartannat.
På det hela taget - en fullständigt crazy och väldigt lyckad helg.
Jag har aldrig varit gladare åt att det är fyra dagar till fredag. Gud bevare mig från spriten några dagar.

Ikväll ska jag på kalas hos brorsbarnet Frida och brodern för att fira deras födelsedagar. 14:e och 15:e januari. Jag hoppas på något gott att äta.

För övrigt så sket jag i min första skoldag (var FÖR trött sen helgen...och på första lektionen gör man ändå ingen speciellt) Annars så har jag varit på cellprovstagning. Jag är inte så glad för gynekologiskt grejs, men det gick bra! At least så fick jag en kvinna som gjorde testet.

För övrigt så har jag reflekterat lite över det nya året och vad som hänt hittills. Jag har tagit två bra beslut och två dåliga. Hittills ligger jag plus minus noll. Not bad!:-)

It's a huge carneval

Jag var så förbannat törstig (skyller på det) och 2-liters Colan var slut...och vatten är tråkigt. Jag tog en öl. Jag förstår helt plötsligt varför folk blir alkoholister, ja det gör jag faktiskt. Min lägenhet blev plötsligt väldigt trevlig att vistas i och katten är inte ens i samma rum! Jag skulle kunna hälla i mig hela barskåpet right away men lyckligtvis är jag inte i alkoholiststadiet ännu, utan kan stanna vid just en (om än väldigt god) öl.
Jag är så väldigt tacksam för att jag inte bor i en storstad. Party seven days a week. Jag lovar, jag hade inte suttit hemma en kväll och det hade slutat med att jag är med i "Du är vad du äter" där Anna Skipper hade konstaterat och omräknat mitt alkoholintag till en sisådär fyrtiosju flaskor rensprit i veckan.

Mimmi - Tomorrow I'll take beer no 2!

(Förresten är jag helt, fullständigt och komplett SATC-skadad. Jag har bestämt mig för att gifta mig med Mr Big, att min vagina likt Charlottes, är deprimerad, samt att jag går på alldeles för lite modevisningar, releasepartyn och dejtar åta helvete för lite)

Dessutom måste jag börja sluta skriva vissa saker på engelska - it is sooo lame!

Näst sista lovdagen - thank god!

Jag har inte gjort ett skit idag. Nästan inte i alla fall. Vid två, halv tre gick jag till Komvux och fick världens slappaste schema och därefter begav jag mig till biblioteket. Har fått två påminnelser på en bok som jag (nästan) var säker på att jag lämnat tillbaka. Det visade sig att det var så också - tur för mig! Vet inte hur mycket man får betala för en borttappad bok.
Imorgon har jag inget annat på schemat mer än att åka till kontoret för att föra över pengar från ett konto till ett annat. Har cirkus 90 spänn på VISA-kortet just nu och det är knappast någon skrytsam summa. Den räcker då rakt inte till helgens bestyr (vad nu det blir?) Mimmi, hör av dig om du är på hugget redan imorgon!:-)

image211

Under minuten

Och så hade de så fina klänningar

Man skulle levt på 1700-talet. Jag har hört att kvinnorna blev uppvaktade på den tiden. Ja, kanske till och med in på 1950-talet (vad jag hört alltså)
Nu ska det vara så förbannat jämlikt. Man hinner ju somna på vägen.

Jag lagar potatisgratäng.

450 spänn sparade

Klippte nyss mina toppar. Det blev inte jämnt nånstans, men det förvillas bort i mitt svall.
Under 2008 ska jag bara klippa topparna och aldrig luggen (om den inte är hemskt sliten)

Livet börjar efter (klockan) 14

Halledag. Blev väckt klockan 07.55 i natt av att golvläggaren ringde. Vi bestämde i alla fall att han ska komma hit och lägga nytt golv på tisdag!:-) När jag slumrade till igen för nån minut så blev jag väckt igen. Klockan nio på natten! La mig i soffan och kollade på några avsnitt av Sex and the City för att sedan somna. Visste ni att Charlotte döpt sin vagina till Rebecca för att avdramatisera dess roll? Halledag nr 2.

NU har jag i alla fall vaknat till liv igen. Så smått börjat göra mig iordning för att färdas den enorma sträckan på 20 meter till Komvux.
Har dessutom antagligen kommit på vad jag är allergisk mot och det har inget med mat att göra. Tror snart att detta förbannade kli försvinner.

I'm getting fat

...och jag börjar att tänka på engelska. Dessa dvd-boxar!
Min matlust har kommit tillbaka - och det med råge. Mitt midjemått lär ha fördubblats innan veckan är slut. Men wattaheck. Jag har många fina kläder som smiter åt under titsen och hänger löst under magen.
Satans pirog som ligger i frysen.
Det negativa är att jag kommer att äta den inom fem minuter och det positiva är att om 10 minuter finns den inte längre och jag behöver inte längre tråna efter den lille rackaren.

Fönstershopping

Väla
Jag köper aldrig nåt, men det är alltid en aktivitet som får tiden att gå. Speciellt nu när det fattades en skiva i Sex and The City -boxen. Den är hemma hos Rosie. Ska hämta den ikväll. Och just det, ikväll är det familjemöte. Gud vilken händelserik dag. Men jag längtar ändå till måndag. Ja det gör jag verkligen. Dels för att Komvux börjar men också för att jag ska ta cellprover hos gynekologen i Helsningborg. Det får ju vem som helst att ta ett glädjeskutt. I löööve when strangers gräver i mitt sköte.

image209



Uppdate: Hade skrivit Cellgiftsprover. Skulle givetvis vara cellprover! Även om det låter ganska skrämmande det också...

Vart tog pollykuletiden vägen?

Gud vad jag börjar bli trött på att läsa om andras liv, men framför allt på att jag inte har ett eget.
Sex and the City-boxen är mitt liv. Idag (och igår) har jag känt mig som en riktigt sorglig, äcklig singeltjej med disk ut i hallen, iförd illaluktande mjukisbyxor och med fettdroppande hår. Jag längtar verkligen till måndag. Hoppas att våren blir ett helvete, jag vill våndas i ett träsk av ändlösa pluggnätter och tröstande fyllehelger.
Jag känner mig dessutom lite utanför som inte alls är med i Sälenplanerna. Jag vill också till Sälen. Hoppas att det regnar där. Eller alternativt, att det snöar så mycket att det blir lavinfara. Eller alternativt, att någon bryter benet. Eller...äh, nu får det räcka. Klart jag hoppas att kidsen får det trevligt däruppe!

Mimmi, vill du supa med mig i helgen?

Man blir mätt av mat

Sitter här och äter en burk konserverade kantareller. Ska bli spännande att se om huvudet svullnar upp!

Mina mat-måsten för tillfället är:

Svamp på burk
Mjölk
Tomat
Kallrökt skinka
Vitmögelost
- Le Rustique

Ja, det är typ det jag äter. Inte konstigt att byxorna börjar bli pösiga:-S
Dem säger att det är bra med varierad kost.

Nu har jag storhandlat så att det i alla fall finns mat hemma. 400 spänn på Willys! Det får man mycket mat för.

Förresten så drömde jag så väldigt konstigt inatt. Dels om att jag åt konserverad persika (vilket jag för övrigt också inhandlade idag på Willys) men det konstigaste var ändå att jag gick runt med bar överkropp. "Jag hann inte ta på mig" var mitt försvar. Skumt.

Nightdy nighdy

image208
Kvällskvistsknåp


Mes-rea

Förr i världen (på den gamla goda tiden) var rean minsann något speciellt och utomordentligt roligt.
Nuförtiden pågår rea året runt och det tycks som om de bara är de fula kläderna som går dåligt åt till ordinarie pris som ställs fram som reavaror. Var tog "Rea 50% i hela butiken!" vägen?
Nu är det "Rea 30-50% på massor av varor" Massor är ett ställ med stickiga koftor i strl 32 och 46.

För övrigt så är jag givetvis övertygad om att jag snart kommer att dö eftersom jag haft ont i bröstet sen igår natt. Nu gör det dessutom ont när jag andas. Ja, mitt herrskap, nu är det bara en tidsfråga!

Nu ska jag titta på Sex and The City faktiskt! Egentligen skulle jag och Mimmi ha en Sex and The City-kväll ikväll men vi är krassliga bägge två. Akta er vad glad jag blev i hjärtat när jag fick låna dvd:erna av Rosanna (Karolina).

Jihaa

Idag känns det mycket bättre.
Ömmandet i knäna har lagt sig och det var huvudsaken. Näsan snorar som om den aldrig gjort annat och det trycker över brösthelvetet, men jag har ändå bestämt mig för att jag är relativt frisk. En dag till i soffan All by myself - nej nej. Idag blir det en runda på stan och ett besök hos Rosanna och Jocke som båda ligger hemma och är sjuka i feber, halsont och allt möjligt.
Jag har kommit fram till under dessa dagar att det är mycket frustrerande att inte kunna röra sig som man vill när man egentligen känner sig pigg i huvudet och detta gällde ändå bara ett par dar! Det ger en en tankeställare när det finns personer i sin närhet som jämt går runt och är begränsad i sin rörlighet. Sara till exempel, du är så jävra duktig (och där kom duktig-ordet som jag egentligen inte gillar, men watta F)

Nu ska jag duscha. Mitt hår droppar av fett i topparna.

image207

En och en halv vecka gammal bild. Eller nåt sånt...

S(full)en like a kastrull

Känns som om jag inte skrivit på ett tag och det har haft sina orsaker. Fick en allergisk reaktion på nyårsnatten (tack och lov när festen redan var slut) Kliade i nacken och i hårbottnen så jag trodde att jag skulle bli tokig. Dessutom svullnade ögonen upp och man kunde lätt tro att jag fått en släng av Downs Syndrom.
Var på akuten igår och fick allergimedicin, men idag är det inte bättre:-/
Knäna är alldeles svullna och ömmar och så även handlederna och vänster tumme. Svanskotan och höfterna är ömma (what lixom?) När jag sväljer får jag ont i bröstet. Inget kul för en hypokondriker som mig. Jag tror att allt är cancer i princip. 
Var precis på akuten igen, men där fanns ingen som kunde titta på det förrän klockan 17.
Well well, det är väl bara att hoppas att det blir bättre med tiden.
Tycker bara det är så konstigt. Jag har alltid kunnat äta allting.
Det var nog en av de förbannade svamparna på nyårsafton som utlöste det hela. Men goda var dem. Åtminstone.

Och nyår var bra! By the way:-)

RSS 2.0