Thaigrytan - Ett ljus i tunneln

Har blivit så himla sugen på att laga mat igen! Ser hela dagen fram emot att få laga nästa dags lunchbox:-) Det är faktiskt den man ser fram emot från 07.00 på morgonen när man går med städvagnen så det gäller att laga till något riktigt gott! 




En rätt som förmodligen kommer att tillagas snart:                              

                                 THAIGRYTA

image49


INGREDIENSER
4 port

400 g kycklingfilé
smör
1/2 tsk salt
200 g wokgrönsaker
5 dl Kelda thaisoppa

GÖR SÅHÄR:
Strimla kycklingen. Bryn den i smör i omgångar i en stekpanna ca 3 min. Lägg över kycklingen i en gryta. Krydda med salt. Stek grönsakerna hastigt i smör i stekpannan. Lägg över grönsakerna i grytan och häll över soppan. Låt allt sjuda några minuter. Servera med nudlar eller ris.

Enkelt och förhoppningsvis gott!

Ska även laga Vegetarisk lasagne och minestronesoppa med bönor i, men där hittar jag nog på egna recept:-)
Imorgon har jag med mig en kall sallad med potatis i till jobbet! Akta er vad god den är! (som Mia i Madicken sa om julskinkan från fattigvården)

För övrigt...
Så var gårdagen en av de värsta i mitt liv. Gick upp klockan 06.00 och var inte klar på jobbet förrän 16.30. Var helt slut! Hade stressat som en galning hela dagen och ändå hann vi inte klart det vi skulle. Hade det handlat om att sitta på kontoret och slöa hade det inte varit några problem, men att städa tär fan på en:-) Tunga hinkar, tunga moppar, man slår sig hela tiden, obekväm och bullrig miljö. Eftersom vi städar på Isover (gamla Gullfiber) så kliade det även hysteriskt på armarna! Jävra isolering...
Idag gick dock allt mycket bättre! Vi strukturerade upp det bättre och var klara 13.30. Dessutom blir det alltid lite trevligare när folket pratar med en. Snyggingen såg jag dock inte en skymt av.

Helgen har jag inte heller hunnit sammanfatta...men den var galen! Vissa delar av fredagen vill jag helst inte minnas, men kul var det!:-) Passivare (men dock rolig) blev lördagen! Nej, jag måste skärpa mig. Trodde att fjortisbeteendet var ett mine blott, men ack ack...


Stundande helg är det kräftsiva som gäller.

Menorca

Resan är bokad! Festresa uteblev och mysresa med tjejerna i familjen ersatte. Kan erkänna att jag faktiskt redan festat som en galning hela sommaren, så lite vila ser jag fram emot:-) Dessutom ska det bli väldans skoj att träffa tvillingarna! Jag, Mamma, Rosanna, Annicka, Erica, Maria och Frida. Jag känner på mig att det kommer bli hur härligt som helst! Nu ska jag ta igen de två sista dagarna jag missade på Cypern. Nu ska jag bli brun och så är det bara!:) Känner mig vit som en bunte lik.

image45

Den 20:e augusti bär det iväg...


Och ikväll - Helsingborgsfestivalen! Med start i min lägenhet för uppladdning. Oh Yeah. Jag som inte skulle festa nåt mer sen förra helgen...jojo. Så gick det med det.

Förr förra helgen:)

Eftersom jag varit så kass på att lägga upp bilder så kommer en här.
I och för sig ett par veckor gammal men ändå!
Jag, Syster, Karolina och Anna i min lägenhet:)

image43

Självutlösare (Baj the wäj...jag har gjort tavlorna själv!:-) Stoltisch!

image44

Här sjunger vi något som möjligen kan vara nationalsången...eller bara en helt vanlig snapsvisa. Jag minns faktiskt inte.

Torsdag

Nyss hemkommen från päronen. Har lagat mat till dem och syster. Tack Sara för receptet på Gino i din blogg! Det var uppskattat:-)!
Nu är det bara en arbetsdag kvar på denna veckan, vilket känns skönt. Dock känns det inte lika hemskt nu som i början av veckan. Att komma från kliniskt rena kontorslandskap till svineri i masterclass kan lätt få en att ge upp livsgnistan:-) Idag gick det bra att jobba och mot slutet såg jag en snygg kille (man). Hurra hurra! Så det ska nog gå resterande två veckor. Då följer dessutom Karolina med som min högra hand och kollega! Kan nog inte bli bättre:)
Imorgon börjar tvådagarskalaset i form av Helsingborgsfestivalen! Vi samlas as usual i min lägenhet och drar sedan vidare på äventyr...!
På lördag blir det nog (om vädret tillåter) lite picknick med Mims i Hbg och sen vet man aldrig vad som händer. Det kan bli hur crajsi som helst...och det gillas.

//Box

(måste by the way bli bättre på att lägga in bilder)

Kvällsbestyr

Att sova en timme efter jobbet is the shit!:-) Nu är jag dock färdigsoven och redo att ta tag i besryr såsom uppröjning i lägenhet, tvagning av undertecknad samt matlagning! Ikväll kommer Mimmi och hälsar på! Gillar att laga mat till någon mer än mig själv:-) Vi ska titta på Kay Pollak och förhoppningsvis bli lite klokare! Resultat garanteras ej, men det ser hoppfullt ut! Mycket hoppfullt!:-)

Frossa!

Resultatet av min handling blev:

- Räkor med skal
- 1st avocado
- Kräftstjärtar med skal
- Svart stenbitsrom
- Pistagenötter
- 1 liter mjölk
- Mozarella
- Tomater

Kostade inte mycket mer än inträdet till någon hipp nattklubb och jag undrar om inte detta är mer värt pengarna!:)
Nu ska jag mysa. All by myself! (Kan hon verkligen tycka att det är kul? JA - det kan hon!:-D)

Favoritdagen

Söndagar är de bästa dagarna som finns!
Enligt Laboxiska seder är det dagen då man åker till affären, handlar allt man är sugen på, skiter i vad det kostar, går hem, frossar och tittar på TV. Jag bara älskar det.
Och det är precis vad jag ska göra nu!:-)

Vi ses på Coop!

Lite bitter...fast bara lite:-)

Usch. Jag har analyserat gårkvällen (man ska inte analysera men nu har jag gjort det ändå)
Till att börja med så var förfesten helkul! Tummen upp för min lägenhet:-)
Bahnhof var roligt tills det började spåra lite...
Det var lixom crazy på nåt sätt. Folk knuffades, det var trängsel, jag blev nedknuffad på golvet och fick feta blåmärken på mina fötter av alla som trampade på dem små liven. Min fot är blå!
Jag vet att man inte ska låta sig få dåligt humör över omständigheter (och jag predikar detta ständigt!:-) men jag kunde inte låta bli. Jag blev tossig och lynnig. Var otrevlig mot en helt oskyldig människa. Usch, tycker inte om när alkoholen får den effekten på mig. Visserligen sa han "Fan vad ni ser tråkiga ut, ska ni inte dansa?" precis efter att jag fått en stamp på min redan sargade fosse, men det kunde ju inte han veta. Nej, skärpning Bobbo!

Dessutom var det en dumsnut som ruffsade om mitt hår!
Till alla killar (om någon av det könet händelsevis skulle råka läsa...) Ruffsa aldrig, och då menar jag ALDRIG om en tjejs hår! Ni behöver i princip bara dra handen genom håret för att det ska vara färdigstylat, men det funkar inte riktigt så för kvinnfolk (inte för mig i alla fall) Hade sprayat mitt hopplösa hår för att det skulle hålla en hel kväll och även om det står "Super Maximum XX Strong" på flaskan så håller det inte för att någon hejdlöst ska ruffsa om ens hår! Så där gick det frisyren...
Så var det sagt:-)

Tips för svintohår

Måste bara tipsa om ett shampoo för er som lätt får lite "frissigt" hår.

                         image41image42

Köpte både Shampoo och Conditioner på Familia igår. 320;- men så värt det!
Älskar den butiken där de bara har hårvård! Gå runt och dofta...
Mitt hår blev helt underbart av detta shampoot. Kändes tjockare och lenare!

Girls night out

Jag är helt mörbultad. Har ont typ överallt. Till hälften självförvållat och till häften bara brutalt våld!=) Ska dokumentera mina skador imorgon. Men kvällen har varit rolig så det kan vara värt det.
Har idag även unnat mig ett nytt schampoo och balsam. 320 spänn! Men sen räcker det ju länge...
Håret blev helt underbart!

Fan vad dessa brännässlor kliar på benen:-S

Timetalk

Tiden har går hiskeligt fort. Nu har jag jobbat mina fyra veckor på Sita, Inter System och Ohlsson. Nu är det bara 3 veckor på Isover kvar. Jag ska klara det!

Jag fick ett paraply av en tjej på Sita eftersom hon tyckte att jag hade varit så duktig. Tja, kan ju alltid vara bra att ha i dessa tider! "Rätt som det regnar så kommer det en skur..." Fast nu har det ju faktiskt varit fint väder en hel vecka.

Nu ska jag trycka i mig lite lunch och därefter bege mig ut till kontoret för lite hederligt arbete.
See ya, don't wanna be ya!

Isch pisch

Jag pallrade mig iväg till affären. Köpte ett mars och en banan. In i ugnen och med vaniljglass till. Det låter gott innan man ätit det men nu mår jag faktiskt bara äckelpäckel. Och så samtidigt som jag tittar på "Du är vad du äter"...

För övrigt så glömde jag tvätten igen idag. Får knyta fast mig själv i ett senilsnöre runt halsen.

Give me a sugarkick

Är det ett tecken på ohälsa när man är fruktansvärt sugen på bananer med sirap i ugnen, lösgodis, en ask paradis, jordgubbar, glass med chokladsås osv...men helt enkelt är för lat för att göra något åt saken och åka och handla?
Tur att latheten har smugit sig på. Har nog gått upp några kilo (eller - det har jag) tack vare (eller snarare till följd av) de frukostarna jag blir bjuden på på Sita där jag jobbar. Frallor med ost och fetekorv varje dag i 4 veckor. Usch. Men fy vad gott det är. Helt klart tillhör det dagens höjdpunkt. Jag blir alltid lite pösig när jag jobbar. Mycket bättre att studera. Då har man inte tid att äta och sånt mindre viktigt.
Vad hände med den där träningen?:-S

Imorgon ska partyliparta...förhoppningsvis på lördag också! Beror helt på tån. Dock inte min!

Jag älskar mitt meningslösa liv

Det är svårt att veta vad man ska skriva när man lever ett till synes ganska händelselöst liv. Mitt händelselösa liv leder till att jag får lust att blogga (för att göra något) men i och med att mitt händelselösa liv är så pass händelselöst så finns det lixom inga händelser att blogga om...hm.
Jag kan inte påstå att jag lider av bristen på händelser. Nej, snarare njuter jag. Jag älskar att ha ett blankt schema (efter jobbet) och dyker det upp något så är det också trevligt. Jag tror faktiskt att jag trivs hur det än är. Jag tror att detta möjligen kan bottna i att jag just nu trivs väldigt bra med mig själv! Har inte varit nere på evigheters evigheter. När man förändrar sin syn på omvärlden så förändras omvärlden (Tack Kay Pollak för att du öppnat mina ögon och mitt sinne!) Jag mår fantastiskt bra.
Fast det har ändå hänt någon liten teeny tiny sak. I måndags blev jag till exempel förkyld. I onsdags träffade jag Mr M för en promenad på beachen och igår åt jag Ceasarsallad hemma hos Anna och gick i småbåtshamnen och tittade på båtar. Jag har alltså inte heelt avskärmat mig från omvärlden. By the way så är jag frisk igen och redo att supa skallen i bitar både imorgon och på lördag. (Det där med skallen i bitar stämmer förstås inte så speciellt bra, men nästan. Nuförtiden blir jag sällan överförfriskad och inte ens bakis)
För övrigt så...(nej, vet inte vad jag ska skriva, men jag brukar alltid avsluta med ett "för övrigt" men jag antar att jag får hoppa det denna gången)

Eller vänta - JO! Nu kom jag på ett "för övrigt"!

För övrigt så jag har fått tillbaka 3300;- från Cypernresan eftersom jag blev sjuk. 3 förlorade semesterdagar + taxiresa och läkarbesök. Det känns gött så in i bängen. Dessutom fick Rosanna en 2000;- för två förlorade semesterdagar som medresenär. Dock tror jag att mamma vill vara med och planera in något skoj för dessa pengarna och det har hon bannemej rätt till. Det var hon som ordnade allt!:-) Thanks Mami.

Nu ska jag se slutet på Gullivers Resor!

Sunny beach

Håller på att titta på resor för fullt och drömmer mig bort. Jag är så himla sugen på en till "festresa"...jag menar snart kanske man sitter där med pojkvän (inte för att det vore så fruktansvärt, men då är det lixom försent)
Jag vill ha så roligt jag kan och göra något skoj av min singeltid, den kan vara över vilken sekund (läs månad, år) som helst.
Förutom att jag är på resjakt är jag också på kattjakt. I höst blir det av - jag blir kattägare! Jag har inte hittat någon katt än, men jag tänkte börja med att köpa klösmöbel, kattlåda och leksaker. Sen får katten komma. Vill nog helst ha en "vanlig" katt har jag kommit fram till. En helsvart eller en svart med vitt på magen och vita tassar. Skulle också kunna tänka mig en grårandig. En kattpojke tror jag att jag föredrar.Som ett substitut för pojkvän. Ska jag ha en hona blir det väl bara "catfight" ha ha ha...
Ska bara komma på ett bra kattnamn.

image37

Den här lille busen hittade jag på blocket. Han lär nog dock vara såld när jag är redo att ta emot en katt i min lya.

Vuxen?

När jag började i första klass var jag livrädd för sexorna. De var så stora och skräckinjagande. Ja, de var nästan vuxna. När jag började i sexan förstod jag emellertid att jag hade haft fel. Jag kände mig inte alls vuxen och inte speciellt skräckinjagande heller för den delen. Men niorna - oj oj oj! De var praktiskt taget vuxna och bra mycket mer skräckinjagande än sexorna. När jag gick i nian insåg jag emellertid att jag hade haft fel. Man var inte vuxen i nian. Och dessutom...inte speciellt skräckinjagande. Gymnasieeleverna däremot! Där var det inget snack, inga spekulationer - de var vuxna! Det kunde man ju se på långt håll.
Nu är det tre år sedan jag tog studenten och jag inser att jag hade fel. Inte känner jag mig speciellt vuxen. Men de som är trettio? De bara måste ju vara vuxna! Eller?
Kommer jag någonsin att känna mig vuxen?
Skumt...

Glömde tvätten - igen!

Suck! Mina grannar måste vara måttligt trötta på mig nu. Glömmer alltid tvätten.
Jag måste komma ihåg att jag alltid ska ställa klockan så jag inte glömmer den. Denna gången glömde jag dock att ställa klockan. Vad ska jag göra med mig? Får snart vara med i Robert Achbergs nya program och osämja mellan grannar.

Senaste nytt är även att jag inte kom in i Malmö i höst. Men what to do? Är ganska nöjd med att veta att jag ändå var 12:e bäst bland alla de arbetsprov som kom in. Tydligen kom det dessutom in en jädra massa arbetsprover och endast 40 fick komma på intervju. Hade alltså alla 20 kommit in via arbetsprov så hade jag varit en i gänget, men åtta personers marginal dessutom!
Men nu räcker det tydligen inte med talang. Nej nej. Helst ska du ha MVG i varenda jävra ämne från gymnasiet. Komvux i höst med andra ord. Ska läsa upp så många ämnen jag bara hinner och orkar. Jag ska fan in i Malmö!


070707

Dagens datum. Coooolt ba...
Ikväll är det fest!:-)

Mjölksyra

Har märkt att större delen av mina inlägg på sistone har kretsat kring mitt liv som städtant, städerska, lokalvårdare, hygientekniker osv....och här kommer ännu ett!
Mitt jobb kanske inte är så glamouröst. Det brukar slå mig när jag på mondagsmorgnarna skrubbar intorkat bajs som gottat till sig över helgen. Mjölksyran är ett faktum. Men jag är ändå glad att jag inte är en av alla de jordgubbsförsäljare som står längs våra vägar. Det måste ju vara fruktansvärt tråkigt. Och vad kan de tjäna? 40 spänn i timmen + 2 spänn för varje såld liter? (Den som vet får gärna slänga iväg en kommentar)

För övrigt sitter jag nu med toning i håret och försöker bekämpa min (säkert en decimeter) långa utväxt. Ikväll ska jag lägga lite slingor ovanpå, det blir grejt! Vid ettiden ska jag och Anna åka till Familia och Väla. Jag fick en enorm lust att köpa något till mig själv. Har inte shoppat på väldigt länge faktiskt.

Städrocken rockar fett

Livet som städtant är spännande. På det ena stället jag städar på kan jag väl inte påstå att jag bemöts av någon större tacksamhet. (Ska det vara så svårt att säga "Tack" efter att man dammat, dammsugit och tömt papperskorgen på en människas kontor?) Men på det andra stället. I only say wow wow wow. Vilka grabbar. Där får man vänliga leenden till höger och vänster, uppskattande "Tack" och idag var där till och med en som raggade på riktigt. Jo - det är sant! Jag kom med dammtrasan och dammsugaren i högsta hugg och stormade in på hans kontor och vi samtalade. Efter att han sagt "Tack" (tack för tacket) begav jag mig till ett annat kontor och då kom han smygande igen. Vi samtalade lite igen tills jag kände att jag var tvungen att göra nytta. "Nu måste jag sätta på den här, så då kan vi inte prata mer" (Pekade ner på dammsugaren)
Efter ett tag kom han med en lapp och höll upp mitt i dammsugardånet "Eftersom vi inte kan prata undrar jag, har du msn?"
En sådan där sak som jag önskar att jag hade vågat göra ibland.
Så. Avsluta medlemskapen på diverse dejtingsajter och ta på er städrocken!

(Intressant parentes är att hon som arbetade på stället som städerska innan, också från Lamaro, nu är gift med en som fortfarande arbetar där)

Ibland blir jag rädd. Här lämnar man ut saker om sitt liv och tänk, ja TÄNK om den man skriver om (se ovanstående exempel) på något vis skulle få nys om ens blogg. Hemska tanke.

Imorgon blir det Eketräsk! Det ska bli göörsköj:)


Sovarsjukan

Jag sover mer än en nyfödd bebis.
Idag när jag kom hem sov jag en fem timmar och i måndags sov jag sex timmar när jag kom hem.
Jag måste skärpa mig. Men det är så svårt när jag inte har något direkt annat att göra. Så fort jag sätter eller lägger mig ner så börjar ögonlocken svaja och det går inte att hålla sig vaken. Håller jag igång är det inga problem, men det blir lätt att jag sätter mig vid TV:n när jag kommer hem och då är det kört. I och med att vädret är så dåligt så finns det lixom inga andra aktiviteter jag kan komma på att göra. Jag som vill till stranden.
Nu ska jag sova igen.

Imorgon ska vi titta på en lägenhet till Rosanna (men det är hemligt) Hon vet ingenting. Hon är i Danmark med sin påg.
Imorgon ska jag också jobba på Inter System. Jag trivs där. Gubbarna som busvisslar och ska göra sig roliga kan vara lite påfrestande, men det är också kul att man aldrig vet vad de ska säga den här gången.

I helgen hoppas jag på massa fest. Är redan sugen. Ska följa med Karolina på fest nära Ekebo och jag antar att det blir festival efter det:-) Eketräsk, Eketräsk, Eketräsk!

RSS 2.0