Bränsle

Nu cyklade nyss Victor hem från mig efter en kort visit på en timme. Nu ses vi inte förrän torsdag kväll och det känns smått sorgligt då vi setts varje dag (flera timmar åt gången dessutom) i över två månaders tid. Jag kommer drabbas av grava abstinensbesvär. Speciellt eftersom jag saknar honom redan. Efter 2 minuter. Jag skulle ju inte bli såhär! Beroende...

Attans.

Well well. Tur att det finns lösgodis.

Idag lagade jag en fantastiskt god kvällsmåltid:

En "soppgryta" med lax, tigerräkor och grönsaker
Nyttigt också!

Halledag

Halledag är mitt favoritord...

Om en vecka börjar jag i skolan. Den 2:e september för att vara exakt.
Igår kollade jag upp vilka kurser jag ska läsa i början.

Grafisk Design 1 (15 hp)
Består av flera "småkurser" eller delmoment:


- Kreativa metoder (2 hp)
- Typografi (4 hp)

- Produktdesign (2 hp)

- Modell- och verkstadsteknik (2 hp)

- Introduktion till digitala verktyg (2 hp)

- Portfolio (3 hp)

Teckning och visuell gestaltning (7,5 hp)
(Rita, skissa, måla!)

Visuell kommunikation
(7,5 hp)
Vet inte riktigt, men den verkar mest vara teoretisk och inrikta sig mer på analys.

Jag tycker att det verkar kul så in i bängen!


Och det gick bra för Victor idag också på sin första skoldag. Eller ja, den är inte slut än! Det var precis som flickvännen sa. "Där kommer gå helt normalt och vanligt folk som är ungefär som du. Förmodligen är folk ganska unga där också"

Jag däremot - jag skulle kunna oroa mig! Själv tyckte jag att folket på "estet" i skolan såg lite läskiga ut.

Och just det...

Glömde att nämna att jag har en bärpaj i ugnen, den har varit där i över en timme nu. Kanske 1 h och 15 min. Den blir aldrig klar. Det verkar bli en lång natt. Bara för att jag ska envisas med att "prova lite nytt"...ett ägg där...lite mjöl där - utan recept!
Jag som ska upp tidigt imorgon!

"Det där med att blogga är ändå bara en fluga"

Den här grejen med att jag har gått och skaffat mig ett liv har verkligen kommit i vägen för mitt bloggande. Visst kan man blogga ändå, men jag tror inte riktigt att jag tillhör den kategorin som pallar det. Innan hade jag så väldigt mycket tid att blogga.

Helgen som har gått, eller rättare sagt fre-tis har varit de bästa dagarna på sommaren. Jag och Victor har varit i stugan i Danmark och det var helt underbart. Kräftfest som blev fylleslag, massa god mat och dryck, grillning, filmtittande, spelspelande, promenerande och bara allmän omhändertagning av varandra.

Jag lyckades sno ett par skor i måndags på Bilka (stort köpcenter i Danmark) Jag tänkte inte på att jag hade skorna hängandes runt armen när jag gick ut ur affären och kom på det först halvvägs till bilen. Den danska kronan är ändå så jävra dyr så det kunde dem gott ha. (Vill även tillägga att jag faktiskt hade dåligt samvete i minst en kvart och att skorna endast kostade 100 danska kronor)

Fyllefesten ska vi inte tala om. Sist jag hade minnesluckor minns jag inte ens (vilket kanske är logiskt?) men nu fick jag det. En del oförklarliga saker mötte oss i vardagsrummet på morgonen, men hur det gick till kommer vi aldrig få veta. Men visst kan man ha en brakfest på två pers. Jojo. Och sjunga det finaste man kan till Elton John. Jojo.
Dessutom kom vi även fram till att många svenska "allsånger" och snapsvisor är alldeles för långa. Därför måste man absolut pausa i verserna och till exempel ta en shot/snaps.

Idag har jag slöat och det har varit himla skönt. Gosat med katten, handlat, tittat på film, lagat mat, sovit och nu på kvällen fikat med Syster, Karolina, Malin och Erica. Jag tyckte allt att vi hade det mycket trevligt även fast att de är mycket tramsiga emellanåt. Det är bra att jag har skaffat mig en yngre pojkvän som håller mitt barnasinne vid liv. (Okej, vi behöver väl inte överdriva...)

(Rosanna pratar med Karolina om massagetider på Hälsans hus)
- "Varför tog du inte en sista minuter? Det är halva priset. Det räcker att man ringer samma dag eller dagen efter"
(Hon menade dagen innan)

(Alla ser lite förvånade ut) Karolina:
- "Dagen efter? Ja hej, jag skulle vilja ha en tid igår!"

Sen var vi igång...

"Ja hej, jag undrar om ni hade någon ledig tid i förra veckan? Skulle jag kunna få boka den tack? Onsdag? Nej då kunde jag inte. Tisdag? Ja det passade bra, då var jag hemma hela dagen. Vad blir det, skulle jag betala när jag kom dit?"

Ja halledag...

Imorgon blir det middag mit Mims! Alltid lika spännande!:-) Ska bli himla trevligt att prata av sig. Framförallt höra hur det går för henne på mans-fronten:-) Jag vet nog vad som kan röra sig i huvudet sådär i början när det är "nytt". Läskigt läskigt...

På fredag bär det iväg till Malmö med min kaereste. Festivalmat, vin, öl, Slagsmålsklubben och annat kul.

 

 

1. En fin fjäril jag fotade
2. Inristning i träd från -97 som Pappa gjorde. Tog ett tag innan vi hittade den i skogen
3. Sista måltiden
4. Min arbetsmyra till pojkvän har trimmat och klippt häckarna


Och jag borde sätta upp håret på spolar lite oftare


Åh! Min älskling!
Allvarligt. Ronny och Ragge borde ringa honom och få med honom i sitt "gang". Eller, alternativt, borde vi bygga en tidsmaskin åt honom och skicka honom till 50-talet. Fast då hade jag saknat min "ragger"...det förstås.

Blogg-chock i form av långt inlägg (med bilder!)

Blogg-torkan har aldrig varit värre. Det är skumt det där. När jag hade ett händelselöst liv skrev jag blogg hela tiden. Några innehållsrika inlägg kan jag väl inte skryta om att det blev. Nu känner jag mig gladare än på länge och har himla roligt! Dvs. jag har hur mycket roligt att skriva som helst. MEN - när ska jag hinna? T.ex. nu på min "Pojkväns-fria" dag.

Well. Helgen.
I fredags cyklade jag och Victor till stranden. Grillade, åt ost & kex och drack vin. Efter det cyklade vi till Vita Räck där resten av "gänget" satt. Det blev inte någon långlivad historia utan vi var hemma redan vid 23.20.
Tidig sänggång får att på lördagen bege oss till Helsingör. Där blev det dansk fettig mat i form av pölse, fläskesteg, fläskesvear öl och dansk wienerbröd. På kvällen hade jag fest i min lägenhet. Ett jävra drag blev det rent ut sagt!:-)
På söndagen slappade vi och åkte och handlade. Lagade en mycket god middag bestående av bland annat en ljuvlig potatisgratäng. Senare på kvällen blev det godis, läsk och bio. Vi såg den nya Batman-filmen. Jag höll inte på att somna en enda gång och det betyder att det var en bra film.
Igår kände jag mig krasslig. Det var dock falskt alarm och imorse befann jag mig vid telefonen på kontoret. Herrejävlar. Man han inte lägga ner luren förrän nästa samtal kom. En hiskelig skara samtal om diverse läckage, översvämningar, nedblåsta träd, krossade rutor osv. Jag visste att telefonen skulle ringa mer än vanligt men detta var något i hästväg.
Innan ikväll träffade jag Anna och vi åt Pizza på Kirris, trevligt.

Och nu, ja nu ska jag sova!

 

 

1. Glada pågar
2. Nakenchock i mitt kök i lördags (just like old times)
3. Jag, Victor och Sis hos mig i lördags
4. Jag och Victor på Hbg-festivalen


RSS 2.0