Mat mat mat

Fick nyss besök av Jehovas Vittnen. Agnes räddade mig genom att springa ut i trappen varpå samtalet fick brytas. Tack PangPang!:) Nu har jag trevlig lördageftermiddagsunderhållning i form av Vakna! och Vakttornet. Trevligt trevligt.

Gårkvällen gick i mathallucinationernas tecken. Kvällen var inte långt gången innan jag och Karolina beslutade oss för att besöka Pizza Box som avslutning för kvällen. Efter det kunde jag inte tänka på någonting annat.

Idag har jag mest tänkt på vad som ska serveras på Staffans 20-årsfest ikväll.
Jag har mat på hjärnan.

"Av miljoner medlemmar så valde han just dig!"

Ja, för jag blir glad när en halvfet 50-åring med två barn i min ålder raggar på mig på Match.com...
Ska jag bli hans barns nya mamma? Ska jag ligga en fredagskväll och låtsas att jag bakar kanelbullar av hans mage samtidigt som jag virar hans en meter långa öronhår runt pekfingret?

www.motesplatsen.se är bättre! Den äldsta som skrivit där är ändå "bara" 38.
Igår fick jag 45 mail och 350 besök på min lilla "annonssida":-P (Det ska tilläggas att jag också blev medlem igår) Vem sa att det var köttmarknad på 57:an eller Bahnhof? Här är folk mer desperata än någon annanstans, and I like it:-)

Hur var det med den där karaktären nu igen?

Som jag misstänkte så höll inte mitt nyttighetstänkande i sig så länge. Som vanligt fick jag mathallucinationer och blev sugen på ett oändligt antal onyttiga saker. Så blir det alltid när jag ska börja en nyttighetsperiod. Jag bestämde mig därför för att lägga ner det hela och gav mig tillåtelse att äta precis vad jag vill. Av någon myskomärklig anledning så försvinner i samma stund suget efter onyttigeheter.

Det gamla dilemmat har jag härmed bekräftat:
Det man inte kan få - vill man ha.
Det man kan få hur lätt som helst - är ointressant.

Så, mitt bästa nyttighetsknep (för egen del) är att tillåta mig att stoppa i mig vad helst jag vill. Det kan ju låta konstigt, men det funkar mycket bra för mig.

Box

Jag har helt klart a thing för dålig musik. Jag vet inte vad det är som gör att jag gillar det!? Jag förstår till och med själv hur uselt det är och ibland klöks jag till och med.

Girls night gone...

Vad fan (rent ut sagt) är detta för mög! Här har man sett fram emot en myskväll framför Top Model och så är det nån jäkla fotbollsmatch på TV 3! Fotboll sux. Jag skiter i om det är nån viktig match. Top Model ÄR viktigt och därmed bastu:-)

Skärp mig!

Känner att min hälsa är på nedgång...
Hela jag känns flottig. Min hud är lika oljig som en manskropp i en body builder-tävling. Nej, nu pallar jag inte känna mig onyttig, fettig och glåmig längre. Jag sätter en tusing på att mina vener badar i talg och att jag har små kolonier av talg runt hela blodpumpen. Så känns det i alla fall. Får se hur länge denna hälsopanik håller i sig.

Har blivit för mycket Mc Donalds, kinamat, Pringles och godis på sistone...

Ikväll åt jag i alla fall:

image255
Huvudrätt: Potatis och grönsakssallad

image256
Efterrätt: Hallon, mango, ananas och passionsfrukt

Så får vi välan se hur länge jag kommer ihåg att jag ska vara nyttig.

20.40

Jag fick MVG på Engelskan, men det visste jag nästan redan.
Jag har köpt grejer till arbetsprovet som jag ska skicka till Malmö.
Jag har ätit en god (till och med mycket god) sallad ikväll.
Funderar på att åka till Köpenhamn imorgon, men vet inte om jag har lust att göra det själv.
Åker jag inte dit så ska jag ta itu med lite ärenden.

Ringa veterinären
Skicka iväg blanketten för uttag ur reperationsfonden
Köpa toners
Köpa bokplast
Tvätta?


Nu ska jag nog börja fila på en bokrecention på engelska.

image254
Tonfisksallad med hemmagjord dressing

Skaldjuren har stigit mig åt huvudet

Köpte en skaldjursmix på Coop idag för 24,90 (bra pris!) med bläckfisk, musslor, räkor, kammusslor och krabbkött. Nu kan jag liksom inte låta bli att tänka på att den förpackningen ligger och tinar i min frys och att jag ska äta den till lunch imorgon. Har inte bestämt mig för om jag ska göra en Paella eller en pastasås av det hela. Får se vad jag är sugen på.

Imorgon får jag tillbaka mitt engelskaprov!
Gillar att skolan börjar. Lov är inte bra för mig.

Imorgon ska jag också köra till Hbg och köpa en massa saker så att jag kan sätta igång med arbetsprovet! Känner att jag börjar bli kreativ i kroppen.

image253
Om du tycker att ögonen ser berusade ut så stämmer det.

Jag kanske bara är svårimponerad

Det är cirkus på TV. För att använda ett starkt ord så hatar jag cirkus. I en värld av krig, nakenchocker, kändisskvaller etc. så känns det lite som att denna "konstform" spelat ut sin roll. Vem fan vill titta på cirkus? Jag blir illamånde när de zoomar in någon som gapar i publiken som om det är det mest fantastiska de sett i hela sitt liv.

Jag må låta bitter, men glöm inte att det är med glimten i ögat.
Eller nåt...


Grytor, lock, kastruller, stekpannor, plättjärn...you name it.

Var nyss inne på min uråldriga lunarsida. Jag blir lika chockad varje gång.

"hej lägget" (lägget? in-lägget? fläsk-lägget?)
"hej sötis o sex" (Hur passade sex in i den meningen?)
"en riktigt söt sockerpulla!" (Någon som kallar mig för "sockepulla" behöver inte förvänta sig något svar. Speciellt inte om denne är 16 år och kommer från Eslöv)
"hej vill du ha mig som vän" (Man, 37, Lund...och by the way - Nej tack!)

Jihaa och lite till

Kvällen har varit väldigt lyckad! Åtminstone för mig. Fick en insikt idag som gjorde mig väldigt lycklig och den gjorde att jag kunde ha en hyvens afton. Nu blev ni nyfikna va? Den insikten är dock hemlig:-) För alla utom mig. Och Agnes. Hon vet allt. Ja, ibland mer än hennes eget bästa.

Gud vad läsikigt! Såg nyss ett ansikte i ögonvrån. Spookey. Har aldrig sett anskitet innan, men det var genomskinligt och vänligt. För mycket vin ikväll kanske?

Jag ser det fortfarande! Jag måste sova...

This young girl she's a freak

Nu är jag "one in the gang". Mitt ena bröst är större än det andra. Som jag skrutit om min proportionerlighet...nu är det kört...Stod och klämde på dem små liven här nyss (för det ska man faktiskt göra emellanåt så att man inte hux flux dör utan att veta om det) och då var det uppenbart. I'm a freak. Just like everybody else.

Suck. 

Jag har iaf provat min Black & White outfit nu och den blir väldigt väldigt enkel. Men det räcker ju. Det ska vara tydligt Black & White tycker jag. Inte en massa krusiduller.

Torsdag, fast ändå fredag

"Vill du ha lite vin Gullegumsan? Näää...det var inte alls gott. Näää, det tycker inte Matte heller, men vafan ska man göra liksom?!"

Agnes får stå ut med både det ena och det andra. Hon är nog ganska trött på mitt ältande. Tur för henne att hon inte fattar ett smack av vad jag säger.
Nu får jag snart besök.

För övrigt så har jag storstädat klart HELA lägenheten!

Frutti Di Mare

Jag och Mimmi hade himlans trevligt på Casa Mia. Det är inte ofta alla fat är totalt länsade efter att man varit på restaurang. Vi lämnade inte kvar så mycket som ett pepparkorn. Det var fruktanslöst gott!

Det var mindre trevligt när vi efteråt bestämde oss för att gå till Torstens. Vad händer? Inte en kotte där! (...eller 2 kanske) "Vi måste flytta Mimmi!"

Så...vi gick hem.

För att vara två tjejer som båda blivit dumpade inom loppet av en vecka så är vi ganska gla'a. Vi tog till och med beskedet att Ängelholm är dött med ro:-) Existensen behöver oss, det får välan räcka sålänge!

Nästa anhalt är inflyttningsfesten på fredag. Innan den ska jag slinga Mumsans hår...har det talats om!

Och nu - ja, nu ska jag sova...

Ensam kattmamma söker

Idag ska jag och Mimmi äta på Casa Mia! Det är hon och jag, Bridget 1 och Bridget 2:-P Vi dumpar och blir dumpade på löpande band. Nu ska vi helt enkelt hylla (läs förbarma oss över) vårt singelliv tillsammans ikväll!

Och in i duschen det bär...

Minus 38 i organiseringsförmåga

Det här med att städa tar en evinnerlig tid för mig. Jag är inte effektiv för 5 öre. Rensar en låda i hallen...hittar nåt som hör hemma i badrummet...börjar skura badkaret...ska hämta rengöringsgrejer i köket...får syn på en fläck...börjar gnugga...glömmer att jag höll på i badrummet...öppnar balkongdörren för att vädra...börjar skrubba balkongräcket...

Ja - så håller det på! Till slut...när jag har "småstädat" mig igenom lägenheten så är allt plötsligt klart. Nu får jag en väldig lust att skura tangentbordet.


Paus

Håller på att storstäda lägenheten och har än så länge gjort klart köket! Håller just nu på i hallen. Enda gången jag förbarmar mig över att jag bor på första våningen är när det är dags att bege sig upp till vinden. En gång när jag storstädade hade jag träningsvärk i två dagar efter...just för denna vind-issue.

Tror jag slänger den där mattan istället för att bära upp den på vinden...

Vinterskorna är jag dock inte beredd att slänga. Så - det får bli vinden.

image252
Rebbebebbe

Existensen

"Du är inte här av en tillfällighet! Existensen behöver dig. Utan dig kommer något att saknas och ingen kan ersätta dig. Det är det som ger dig värdighet, att hela existensen kommer att sakna dig. Stjärnorna, solen, månen, träden, fåglarna och jorden, allt i universum kommer att känna av att en plats är tom, och den kan inte fyllas utan dig. Det ger dig stor glädje och tillfredställelse att du är besläktad med existensen och att den sörjer för dig. När du är ren och klar, kan du får uppleva hur en oerhörd kärlek regnar över dig från alla håll"

- Osho


Jag kommer att sova gott inatt

Nu ska jag slappa till det lite i 45 minuter innan jag ska hoppa in i duschen och fräscha till mig inför ikväll! Ska till brodern och hans familj och äta middag! Mysigt värre.

Jobbeda'

Känner mig stolt och en aning trött. Har jobbat hela dagen. Gick upp klockan sex och kom hem nyss. Känner mig helt slut i kroppajävorn. Städning är workout. Ett åtta timmar långt träningspass, typ:-)

Grov sammanfattning

Kollade nyss på Filip och Fredrik. Dem är ju underhållande:-)
Idag har jag sovit, varit på IKEA och hälsat på Mamma och Pappa. Nu känns allt mycket bättre!

Katten säger inte så mycket

Sådana här kvällar saknar jag Mr Ängelholms M på msn. Jag sörjer att kontakten verkar bruten;-(
Undrar om han still läser min smörja här på bloggen?

?

Vad hände?:-S

Melodifest

Gårkvällen blev lyckad! Vi hade mycket trevlig hemma hos mig alla åtta (!) tjejer (Malin kom också!) Det skulle vara roligt att ha på film hur vi betedde oss så fort Björn Gustavsson dök upp i rutan. Vi pratade i mun på varandra och utbrast saker som "Jag gifta mig med honom!", "Han är så jääääla sööööt!", "Jag ÄLSKAR honom!"
Det är ett under att vi inte förgrep oss på TV:n.

En annan stor händelse igår var att jag var lagom onykter! (Oh yes, ni hörde rätt)

Vad tycker vi om att Challeballe tog hem segern igår då? Nåja, det var väl helt ok! Fast Rongedal är bra...och BWO...och Nordman...och...

Tjuvlyssnat

En tjej ~15 och en kille ~17 sitter och pratar förtroligt.
Killen: Asså, jag älskar dig verkligen.
Tjejen: Men va fan har du gjort nu då?
Killen: Va? Ingenting! Jag älskar dig, är det nåt fel på det?
Tjejen: Ja, när man säger det! ... Vad fan har du gjort? Nåt måste du ha gjort när du säger så ju!
Killen: Men du säger ju så hela tiden! Varför får inte jag det?
Tjejen: För att du är... kille. Såna är liksom inte lika känslosamma. Asså, inte för att du inte är det, men asså, vi tjejer har liksom lite mer känslor typ. Och ni är asså lite mer... ja... liksom "I am gangsta" typ... Äsch! Ska vi göra slut i stället?

Det är inte lätt med kommunikationen...

Två inlägg på raken

Och så den häringade Eric Gadd...jag som innerligt hade hoppats att han hade kommit till insikt om att han borde söka andra jobb...

...och så luktar soporna äckligt...en svag doft av gammalt potatisskal ligger som en tät dimma i lägenheten. Dags att börja städa inför ikväll kanske?


Är det frallans fel?

"Nu ska vi nog ta och bena i den här situationen..." (som Reuter säger till Skoog i Yrrol)

Jag blir så trött på allt hälsotrams. Nu har de till och med slutat med franskbrödfrallor på Komvux! Sist jag städade på Sita var dem också borta vid frukosten. Allt är ersatt av fröfyllda grovbröd.
Man tar bort onyttiga alternativ för att få ett hälsosammare Sverige (okej, lite överdrivet men ändå) Det är nästan som att man tror att om det ligger onyttigheter i fralle-korgen så kan inte folk stå emot...som om det var bullens fel!

Nej, jag blir trött, irriterad, frustrerad, lamslagen, självmordsbenägen...

Detta utbrott bottnar förmodligen i ett omänsligt sug efter fralla med ost. Har haft det hela dagen. Förutom just då jag stod lutad över toastolen. Då var jag inte ens sugen på räkor.

Jag har ju lov!

Kom på det nyss. I övrigt känns det inge bra...
Ska försöka ta mig till Coop för lite födoinköp.
Inatt drömde jag att jag drack en liter mjölk och många, många liter Cola. Gud vad gott det var. Och så vaknar man upp törstig som en öken utan någon av ovannämnda drycker i kylskåpet.

Varför försvinner allt vett när man är full? Allt man någonsin tyckt när man är nykter blir precis tvärtom. Och inte lär man sig fast att det var ex antal år sedan man började med denna helvetesdryck.

Räkor...

Grava mathallucinationer

Fralla med mycket smör och ost
Räkor
Potatis och bönsallad
Kronärtskocka
Konserverade kantareller
Grekisk sallad

...men jag kan inte äta något, för då spyr jag. Och det är dagens sanning...

Oplanerade kvällar is the shit

Det värsta av allt är att jag måste koncentrera mig som in i för att skriva rätt...det går inte fort kan jag avslöja...

Rosanna ringde mig halv elva och frågade om jag ville joina henne, Jocke och Victor, vad säger man? Man säger JA! Nu är jag helt plötsligt onykter och kvällen har varit riktigt kul faktiskt! Jag är glad aff jag fortfarande kan skriva (även om jag måste korrigera vartenda ord i efterhand) Jag ligger iaf inte i hallen...

Men det är inte långt därifrån...

Du hällde vodka i när ingen kunde se

Lyssnar på Pelle Almgrens "Om och om igen" och jag blir så danssugen och längtar till sommaren! Hela Rhodosresan för ett par år sedan bläddras igenom i hjärnan.

Och nu kom Chumbawambas "Tubthumping" - mellanstadienostalgi!:-)


Tubthumping
"Pissing the night away"...vacker text...

OBS!

Föregående inlägg var inte något påhopp på jarlette och syster nosis utan bara ännu ett "inlägg" i debatten om debatten med Blondinbella (hängde ni med:-) Min syn på Blondinbella och shoppinghysterin. Så att ni två tösabidar vet:-) Komiskt nog ska jag till Väla nu. See ya!

Blondinbella på Debatt

Jag såg OCKSÅ Debatt igår och jag håller inte riktigt med Jarlette och Nosis.
Jag skiter rent ut sagt i Blondinbella. Hon representerar en spenderande överklass och den är ganska stor. När man säger att "det är förödande för de unga tjejer som inspireras och lockas ner i fördärvet" så tycker jag att man närmar sig någon slags Kommunistisk syn på det hela. Det måste ju betyda att Blondinbella, Ebba von Sydow och de andra överklassmänniskorna måste sluta att spendera (eller i alla fall stänga ner sina bloggar) för att de stackars ungdomarna ska må bra. Ska vi inte i sin tur också sänka lönen för advokater som i det stora hela inte gör mer nytta än vad en heltidsanställd sjuksköterska gör? Sådana här debatter närmar sig "det ska vara lika för alla" och det tycker jag är lite farligt - för det funkar inte. Vissa shoppar, en del har inte råd och vissa är likgiltiga. Blondinbella shoppar, men hon kan inte ha unga flickors ångest på sitt samvete. Kan inte någon förklara för dessa unga flickor att "så lever Blondinbella och det är hennes liv" utan att för den sakens skull nedvärdera deras. Jag är hur lycklig som helst och det enda märkesplagg jag äger är ett par Nudiejeans som jag köpte för mer än 5 år sedan. OCH - jag var glad även som 14-åring fast att jag inte tillhörde de snygga tjejerna eller de som köpte sina kläder i märkesbutiker. Skulle jag ändå vara deprimerad under en period så hade det inte med en väska eller ett par skor att göra...så mycket vet jag.

Man kan inte möblera om hela samhället för att folk inte ska påverkas negativt. Och kom ihåg - du påverkas INTE, du LÅTER dig påverkas. Det kanske är det man bör förklara ganska tidigt för dessa väsk-suktande ungdomar som är ledsna över att de inte är som Blondinbella.

För övrigt håller jag med om att den där komikern var helt ute och cyklade.

Tillägg

Givetvis borde jag lagt upp en "gamla-goda-tiden-bild" på mig och Sofie igår. Från när vi förfestade hos mig, var packade på bussen in till Hbg, gick till Barcelona och tog alltifrån 1-4 cider/öl, gick vidare till Tivoli där vi beställde några cider till (många på en gång eftersom det var halva priset innan halv 12) Vi var sedan för vanlighetens skull så berusade att vi hade problem att uttala våra egna namn rätt. Vi hånglade med allt. Fula, snygga, korta, långa. Några krav fanns inte direkt. Det var enkelt.

image248
3 år sedan.

Det är en sån kväll ikväll

Sofie har nyss cyklat hem. Det var väldigt trevligt att ha henne här och jag är glad över att maten blev lyckad trots att jag var något okoncentrerad.
Snart börjar Du är vad du äter och efter det ska jag köra (för vem orkar gå?) till Coop och köpa godis. Titta på TV och film och äta godis. Det är en sån kväll ikväll. Börjar inte förrän klockan 12 imorgon så jag ska vara uppe tills jag storknar och räkna matte innan lektionen imorgon istället för ikväll. Det är konstigt att mina godisdagar alltid hamnar på samma dag som Du är vad du äter.

Jag bryr mig visst.

Ovanför molnen är det i alla fall alltid sol

Dagens sista lektion har gått av stapeln. Nu är det lite småstädning som står på schemat, eller i alla fall upprymning. 17.30 kommer Sofie hit. Jag ska laga lite grönsaks cous cous till oss och sen blir det väl tjejprat i vanlig ordning.

Imorgon är det fredag. Har för en gångs skull ingen aning om vad jag ska göra på kvällen, men det brukar alltid dyka upp något kul. På eftermiddagen är det däremot troligt att jag åker på en liten shoppingtur till Väla. Behöver inget speciellt, men det är alltid trevligt att prova och sukta. En cheeseburgare på Mc Donalds om inte annat.
Sparar det lilla kapital jag har till April då jag ska slå på stort när det kommer till att spendera. En heldag i Köpenhamn får det bli minsann.

Ibland är det störigt att man inte kan skriva vad man vill i bloggen.

Lunch och helgplaner

Snart lunch med Mor och Systeryster.
Fick nyss veta att två personer till har anslutit sig till skaran på lördag. Melodifestival-final i min lägenhet! (allt enligt traditionerna) Vi blir, låt mig se...1,2,3,4,5,6,7 stycken...bara kvinnfolk! Det ska bli skönt att slippa killarna som ska grabba sig på sitt håll. När vi blivit lite "på nyllet" skulle en reunion dock vara trevlig. När man befinner sig i samma omogna tillstånd som dem är 24/7. Nä...nu var jag ondskefull...
Malin: om du läser detta (behöver jag ta det på engelska?) så är du hjärtligt välkommen till mig på lördag - och då blir vi åtta!:-)

Det känns alldeles fantastiskt att det är helg och lov snart.

Vår

Tänk, jag vaknar helt av mig själv innan veckarklockan. Gillar verkligen att det är ljust ute.
Sitter nu och lyssnar på Slagsmålsklubben = bra start på dagen!

Drömde dock en mardröm inatt. Fick 46 av 109 på engelskaprovet. Inte så värst jättegodkänt...

Nu ska jag huppa in i dutcha!

image247
Midsommar för 2,5 år sedan.
Denna sommaren hände det mycket!
Bland annat kom J ner från Stockholm och jag var överlycklig blandat med förkrossad.
Sofie hade sin Jimmy och Sara fick sin Martin på självaste midsommarafton! (Eller hur var det?)
Jag har för mig att det var en vansinnigt rolig sommar.
Och just det...Rosanna var tillsammans med J. Så det kan gå:-S

En sak till

Det fortaste sättet att kommunicera med min syster är numera genom bloggen så därför:

Rosanna, när den 25:e kommer med ljus i sin krona och vändstekta ägg, vill du då åka på en liten shoppningtur med mig till Väla? Käga lite wookade risnudlar, gå på H&M, diskutera flytningar i underlivet, spana in medelålders män, köpa godis på Tasty House änd stuff lajk thät.

Om inte syster har lust så kan man anmäla sig i min tävling "En heldag med Box" där du ska motivera varför just du är värd att få spendera en HEL dag med mig. Det kommer förmodligen ta lite tid att gå igenom alla anmälningar men jag drar en vinnare inom en snar framtid!

Om jag själv har lust att shoppa efter den 25:e vill säga...sånt vet man ju aldrig. Det är ju en halv evighet dit.

Bloggpausen behövs nog inte längre

Har varit helt uppe i engelskan, men nu när provet är gjort så finns det ingen anledning att hålla inne med mitt spännade liv som ni så suktar efter att läsa om.
Jag fick en kommentar här på bloggen där någon skrev att Rosanna är fulare än Kenza (antagligen nån fjortis som såg Rosannas imitation på Kenza som ett påhopp mot Kenza, när det snarare var något av en komisk hyllning)
Grejen med denna kommentaren var att jag blev så väldans glad. Ett teckan på att man börjar arta sig i bloggvärlden är att folk börja kasta smuts i bloggen. Jag kan inte ens bärga mig till nästa elaka kommentar kommer flygande.

Snart får nog jag också komma på Bloggmingel i Stockholm.

Nu ska jag titta på En Vampyrs Bekännalse. En av de bättre filmer som gjorts. Brad Pitt, Tom Cruise, Antonio Banderas, Kirsten Dunst....se den vettja!

Pro

MVG på engelskaprovet (tror jag) Så himla skönt! Har några tal att räkna i matte tills imorgon men i övrigt är jag nu ledig i en och en halv vecka. Påsklov är grejer.

Blogg-paus

Kommer nog inte uppdatera bloggen på ett tag. Så att ni vet.

På jobbet...och pluggar

Jag sitter på kontoret i Åstorp och pluggar idag. Det är ganska kul som omväxling och så har jag ju systeryster här att diskutera livets stora frågor med. Vad man ska klä ut sig till på maskeraden och sådana saker...

Något på S.
Symaskin, skraplott, stuprör, stork, sumobrottare, skata, slampa, sugrör, sax, salamander, sengångare, sten, säl, strumpebandshållare...
Inte konstigt att man får beslutsångest.

Möbel'n

Mimmi får mig alltid på så bra humör.
Vi döper ofrivilligt personer av motsatt kön (ja, helt av slumpen faktiskt för att man ska veta vem man talar om) och det blir alltid så roliga namn. "Möbel'n" kallar vi en. Tänk om han hade vetat det den stackarn.

För att inte tala om "Bold guy" och "Lillen"...

Mimmi, sa jag för mycket nu?:-P


Statistik

Plugglusten är gone with the blåst. Har fått gjort lite idag. Kom på att jag knappt har några lektioner fram till engelskaprovet på onsdag (14.40) så det är nog lugnt. Last minute is my thang...

Såg på Malmö Hogskolas hemsida att dem nu tar in 33% på arbetsprov istället för 20 procent. Hoppas att det är en fördel för mig. Antalet som tas in på betyg har minskat så antagligen har snittet höjts. Mindre bra. Hoppas det går vägen ändå!

Ska plugga lite mer snart. Är inte alls trött. Sov från 13 till 16.30 innan idag.

Vart tog kommentarerna vägen?

Skärpning


Nytt till garderoben?

image246
Något liknande som hon har på sig kommer jag att införskaffa.
Halledag vad snyggt.
Och så lite blondare och plattat hår till det.

...och just det...

Nordman drog undan stolen för Carola igår - det var ju faktiskt också en höjdpunkt värd att nämna. Ja, jag vet...jag har inte börjat plugga än, men jag ska snart. När jag har läst alla bloggar jag följer...

Helg

Ja, nej...denna helgen var inget vidare faktiskt. Hade sett fram emot att ha roligt i fredags, men däckade i hallen innan klockan ens slagit 01.00
Resten har inte heller varit något att direkt hurra för, men det är väl mitt straff för att jag har haft lite för roligt i lite för många år nu:-) Idag står "engelskaplugg" på schemat och jag tror faktiskt att det kommer att bli det roligaste hittills denna helgen. Jag får åtminstone känna att jag gör någon nytta.

Eller nja. Det roligaste var att få hämta hem Agnes från Mamma och Pappa. Det lilla livet har inte slappnat av på två dagar pga. att Tjocke-Stina (Rosanna och Jockes katt) har terroriserat henne hela helgen.

"Man behöver inte ha så jävla roligt HELA tiden..." Det brukade far min säga till oss när vi var små.

Nu ska jag plugga...och kanske äta.

Årets kanske viktigaste match avgjord

Och på bortaplan tog han hem segern till den tippade vinnarens stora förtret.
"Det känns tungt just nu, men jag kommer igen" säger den besvikna silvermedaljören.

image245
Jeopardyresultat

Och lyckan är total

Gick runt här och grämde mig för att börja med matten (som är svår enligt mig) och kände mig hemskt sugen på lite godis som belöning för mitt kommande hårda arbete. Blev överlycklig när jag kom på att jag köpte 5 för 15 chokladbitar igår, tänk, det hade jag glömmit...

image244
Egentligen gillar jag inte att lägga upp fula bilder på mig själv...

High School Musical

Nu har jag sett tonårsflickornas favorit - High School Musical. Blev lite besviken på att huvudrollsinnehavarna aldrig slaskade trut, men i övrigt en film som jag hade kunnat se 145478 ggr i rad när jag var 10-14.

image243

Han är inte jätterälig...det måste jag faktiskt medge

Morgonstund har guld i mund

Denna dagen har börjat mycket bra! Ljust redan halv sju så nu börjar piggheten (som varit borta hela hösten och vintern) komma tillbaka. Eftersom jag inte har någon bil just nu så har jag promenerat till Coop och köpt god fralle-frukost. En liten besvikelse att det tog mindre än 10 minuter att gå dit då jag hade sett fram emot lite motion. Och att gå utan nån slutdestination bara för att gå är helt omöjligt för mig (eller nej...bara helt ultratråkigt)

Närmast på schemat står frukost, High School Musical (som jag inte sett än) och matteplugg. Vad mucket man hinner med när man går upp tidigt.
Vid lunch har jag en mattelektion och efter den ska jag plugga engelska och handla på systemet. Ikväll blir det görltalk med Meems, det har jag längtat efter!

Nu "plingar" nog snart ägget...

image242

Och så en bild på Katten

Dagens Lunch

Potatismos med dillkokt lax

image241


Potatismos:
King Edward potatis
Mjölk
Salt
Vitpeppar

Lax:
Koka i;
Grönsaksbuljong
Dill
Salt
Vitpeppar

Tillbehör:
Ärtor

21 nånting

Erica has left the building.

Jag har kommit på att jag egentligen har jättemycket att göra! "Engelskaprovet är nästa vecka så jag passar på att träffa folk nu..." Detta har lett till att jag har bokat upp mig och nu vet jag inte när jag ska hinna plugga:-) Men det löser sig! Man måste ju ha lite kul också...Dessutom är jag en fastlearning person, så det så.
Det har varit en kul vecka hittills. Har umgåtts med andra än katten, vilket är ovanligt.

Nu: Top Model 9

Filmkväll

Snart kommer brorsbarnet Erica och vi ska titta på film och äta hemmalagad pizza. Ska ner i källaren och kolla i postfacket om "En vampyrs bekännelser" har kommit. Var tvungen att köpa den på nätet när jag till min stora fasa upptäckte att min inspelade vhs-version var överspelad. Det är så att man börjar tvivla över själva livet.

På återseende.

Fotogenique

image240
Ett bra samarbete mellan mig, kameran och katten
Trodde inte att min 2 år gamla Canon kunde ta en så pass skarp närbild

Onsdag

Vilket underbart väder det var att vakna till idag! Man får lust att promenera! Man skulle haft en hund att gå med. Jag skulle vilja ha en hund, så småningom. En pigg rackare som inte är för liten och inte för stor.
Tänk, sen jag skaffade katt har jag blivit mer förtjust i hundar (dock inte mer än vad jag är i katter). Jag önskar ofta att jag kunde gå ut med Agnes och att jag kunde lära henne att sitta och ligga. Tro inte att jag inte har försökt, men katter verkar inte ha det där i blodet precis...

Nu ska jag plugga glosor och äta frukost (bulle med makrill) sedan ska jag ut och gå OM inte Mimmi hör av sig och vill att jag ska följa med henne på fotouppdrag, för då är det det som gäller istället!:) Bara jag får ut i vädret så är jag gla'...

Kreativ och social dag

Håller på att rita lite smått inför arbetsprovet till Malmö. Ritar allt jag kan komma på och har jag tur så kommer mina små bilder komma till användning. I övrigt så är det alltid bra att öva upp sig i Illustrator. Är faktiskt inte så insatt i det programmet egentligen, men för varje grej man gör så lär man sig nån ny funktion.

Idag har jag träffat Elin. Alltid lika kul att se henne! Och nu ska jag iväg och träffa Rosanna och Jocke. Det var meningen att jag skulle träffat Mimmi en snabbis också, men vi hade krockar i våra scheman. Inte likt mig att vara så social. Jag brukar hålla tillgodo med katten (som för övrigt har slutat att löpa)

Har hunnit med att rita två godisbitar av alla i sortimentet än sålänge. Övar på de lätta för att sedan ge mig på dumle, geisha och andra med papper på:-P


Napp med tillhörande svampar
image238

Ny hedder, vad tycks?

Det blev en matinspirerad hedder.

Visst är den fin?:-)

Är lite stolt över att jag kunde göra grönsakerna utan att tjuvtitta. Speciellt purjolöken.

Explosion blev god Cous cous

Jag har gjort det igen. Satte på fel platta. Glastallrik stod på plattan. Rök och sot uppstod. Jag skulle skölja. Tallrik exploderar. Glassplitter i hela köket.
Men inte deppade jag ihop för det inte...jag var snarare jätteglad över att mina ögon inte blev drabbade.

Efter den lilla olyckan färdigställde jag kvällens middag.


Cous cous med kyckling och grönsaker!

image234

Visst ser det gott ut?


Ingredienser:
Cous cous
Hönsbuljong
Kyckling
Paprika
Hericoverts
Ärtor
Morot
Blomkål
Purjolök
Salt
Peppar

Det var systern som inspirerade mig när hon berättade om att hon och Jocke hade gjort Cous cous!
Ny kategori: Mat

Fattiglapp

Detta är en sådan månad där det kommit oförutsedda utgifter.
Vart tredje månad kommer elräkningarna (vilket är nu) och dessutom har jag varit tvungen att köpa nya linser. Katten började löpa och behövde p-piller och massa andra "småsaker" som tillsammans har blivit mycket. Nu ska jag vara duktig resten av månaden och hushålla med mina pengar. Det tycker jag faktiskt är roligt.

Nu ska jag räkna matte. Börjar på hemmaplan och går det åt skogen så får jag bege mig till biblioteket där jag inte kan bli störd.

image233

...och fler därtill...

Tack och adjö för idag (klapp, klapp, klapp)

Nu är skoldagen slut för idag.
Har blomkål på spisen och till det blir det bacon och kanske lite snabbmakaroner. Några gurkskivor kan också få följa med.

Har ingen aning om vad jag ska göra efter att jag intagit denna mastodont-lunch, men jag antar att jag plockar fram engelskaböckerna eller sover. Kanske slår jag på stort och åker till Väla, men det är högst osannolikt eftersom jag inte besitter några större summor pengar att spendera. Kanske följer jag med syrran på spinning (om hon nu ska dit) eller så låter jag bli.

Nej, jag tror bannemej att jag ska räkna ifatt på matten. Fy vad stolt jag kommer bli över mig själv då. Ja, efter lunchen beger jag mig till biblioteket. Jag är redan stolt över att jag ens kom på tanken.

Nu kokar blomkålen...

Kinarestaurangsinspirerat

image231

Min lunch, världens godaste soppa

Ingredienser:
Svampbuljong
Hönsbuljong
Konserverad svamp
Kycklingfile
Ärtor
Strimlade bambuskott
Purjolök
Morot
Salt
Vitpeppar

Smakar precis som "Kycklingsoppa med champinjoner" som man får på Kinarestaurang.

Från mat till alkohol på en sekund...

Eller nja, gårkvällen blev förvånansvärt lugn. Det slutade med att bara jag, Rossebosse, och Jockepocke gick till stan och vi kände att det var meningslöst att sitta där och bli ännu mer onyktra när vi egentligen var trötta. Så - vi begav oss hemmåt efter ett kort besök på Tres och MM. Jag sov hos dem i deras helt fantastiskt sköna soffa.

Imorse vaknade jag pigg vid niotiden, kollade lite på Vasaloppet och följde sedan med paret till Maxi och handlade. Ångrar att jag inte köpte någon mjölk och Cola Light. Tänkte att jag fick klara mig på vatten, men nu är jag så sugen på mjölk att jag håller på att avlida.

Badkarskiss

Nu tjatar jag om katten igen.
Men nu har hon faktiskt varit stygg! Två gånger idag har hon kissat i badkaret. Det tycker inte jag alls är trevligt. Snarare ganska mycket tvärtom.
Dessutom klöste hon mig som in i när jag försökte få henne att svälja en p-pilla. Jag fick i henne lite mer än halva.

Om en och en halv timme kommer lite melodifestivalsglada människor hit. Har ingen aning om hur många vi blir, men det har jag aldrig. Det är inte jag som sköter den biten. Jag blir mest uttnyttjad för att jag har en bra lägenhet att vara i, but I like it.

Nu är det kokta fläsket stekt

Slutar inte katten att jama snart så gör jag iordning en snara och hänger fanskapet på balkongen!

Kanske inte...men man blir smått tokig. Och stackarn vet inte ens att det är en hane hon längtar efter. Just nu idkar hon samlag med sin kattställning.

Nu har hon övergått till min fot...

RSS 2.0