Besök hos BM

Nu har jag nyss kommit hem från Barnmorskemottagningen. Kom dit åtta imorse och fick dricka en sockerlösning. Därefter fick jag ett mysigt rum där jag kunde vara i två timmar i väntan på att de skulle ta mitt blodsocker två timmar senare. Behöver jag nämna att jag somnade i sängen som stod i rummet?:-)
Jag träffade även min barnmorska, vägde mig, mätte magen och lyssnade på älsklingens lilla hjärta. Enligt den vågen väger jag nu 70,1 kilo. Det är ju sinnessjukt! Var har 10 kilo lagt sig på min kropp? Alltså säg ärligt nu ni som läser: ser jag fet ut?:-) Jag känner mig som innan bara att jag har en boll på magen. Well well. Det känns skumt att ha nått 70-strecket. Är inte van att vågen visar en 7:a i början. Å andra sidan var det förmodligen fel på vågen.
För övrigt så var mitt järnvärde väldigt lågt, så jag ska börja äta två järntabletter om dagen istället för en. Hej förstoppning! Tycker ändå att jag har känt mig lite piggare på senaste tiden, men det har nog med att julen börjar närma sig att göra. Jag blir ju så till mig av det:-)
Sockret låg på 8,5 efter två timmar sedan jag drack den där smörjan. Det var lite högt, men ingen fara ändå. Man ska ligga under 9.
Nu ska jag äta frukost. Har fastat sen igår kväll inför dagens barnmorskebesök och diabetestestet så jag är hungrig som en liten gris.

Lägesrapport 1:a advent 28 november 2010

Från www.familjeliv.se:

Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 1 full dag (v28+1)
Du är i 7:e kalendermånaden
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
Du är i trimester tre
Beräknat förlossningsdatum Fre 18 feb 2011
Du har 82 dagar kvar till beräknad förlossning

Nu kan jag inte dölja magen om jag så skulle klä mig i ett tält.

"Önskelista"

Sitter och dricker glögg och äter lussebulle och har det allmänt mysigt. Det spratt till i hela kroppen när jag vaknade idag och såg STORA snöflingor falla utanför fönstret. Jag älskar vinter, snö, kyla och JUUUUL!:-)
Ska snart till syster och julemysa och äta ädelostpaj med någon slags fikonsås (låter gott som fan) Först tänkte jag dock lägga upp en liten önskelista då många undrat vad jag önskar mig till min födelsedag. Here we go:


Grytunderlägg
Genomskinliga förvaringsburkar
till ris, pasta, mjöl, socker osv.
Stearinljus "Ester och Erik" (Bellis)
Toaletthandduk
Knästrumpor & Benvärmare
Köksvåg
Fruktskål
Kaffepress

Köksredskap "kit" med stekspade, soppslev osv.
Presentkort Åhléns
Presentkort IKEA
Presentkort Lagerhaus
Yvonne Rydings dagkräm
Upplevelser
t.ex. bio, gravidmassage, manikyr, presentkort restaurang
Kastruller i olika storlekar från liten till mellanstor (sånna som det inte bränner fast i)

Sådär! Brukar alltid skruva på mig när folk frågar vad jag önskar mig. Känner mig så girig och dessutom brukar jag inte komma på något. Men detta året tänkte jag: Vafan, jag är värd presenter!:-P

Nattlig uppdatering

Nu ska jag gå och lägga mig. Har vänt fel dygnet lite. Var vaken tre timmar inatt och tittade på TV och åt lussekatt. Kunde inte sova efter att jag varit uppe och kissat. Ibland blir jag bara klarvaken av de där toalettbesöken.
Istället somnade jag på morgonen och sov till 11.45. På eftermiddagen somnade jag igen och vaknade vid fyratiden. Så jag är inte direkt dödstrött, men börjar ändå känna att jag nog kan somna om jag väl kryper ner i sängen.
Vår älskade lille pojk i magen är helt vild. Nu kan jag känna hur hans knä eller möjligen fot liksom "vandrar" över magen. Det ser alienaktigt ut:-) Hela magen rör sig. Nu känner jag också tydligt vilken sida av magen han befinner sig på. När jag känner att något står rakt ut som en knöl på magen så trycker jag på den och det gillar han inte. Då börjar han sparkas. Kanske trycker jag honom på näsan eller på baken:-) Ja, jag begriper mig inte riktigt på hur han ligger fast ibland känns det som att jag kan känna utanpå att det är hans huvud. Det är liksom som en apelsin som ligger där inne och buktar ut.
På ett sätt känner jag mig redan som mamma till en son. Han finns ju, jag har bara inte sett honom än. Däremot känner jag ju honom varje dag, flera gånger om dagen. Jag längtar så himla mycket efter att få träffa honom! Kan inte fatta att vi kommer att ta med oss en bebis hem från BB om några månader som är bara vår och som vi får behålla och gosa hur mycket vi vill med. En helt ny människa som vi har GJORT! Världen är konstig.

Åh vad jag längtar efter dig lille Jack, mammas och pappas älsklingsälskling!


Men du får gärna lugna ner dig nu för nu ska jag sova!

Temporeducering nästa

Idag har jag varit flitig som en liten gris. Var på Väla klockan 10 och köpte en hel drös rekvisita till dagens fotografering som sedan gick av stapeln 14.00. Det gick mycket bra tycker jag! Ikväll har jag ägnat några timmar åt redigering och någon timme åt att slappa. Känner att jag har haft ett lite för högt tempo de senaste dagarna. Är mycket mer stresskänslig nu, får lätt ont i ryggen och blir anfådd av ingenting. Kom på mig själv med att jag hyperventilerade i utmattning när jag städade i lägenheten igår. Fick gå och lägga mig och lugna ner mig eftersom det kändes som att jag hade sprungit ett maratonlopp (nu har jag aldrig sprungit ett sådant lopp, men ändå) Kan inte komma på något annat än att det har med graviditeten att göra.
Imorgon börjar jag 13.15 så jag ska bannemej sova ut ordentligt:-) Har ställt klockan flera dagar i rad. Visserligen aldrig innan kl åtta, men för en som gillar att sova så är det tidigt:-)

I veckan ska jag till skolan mån, ons och fre och så ska jag försöka boka in en av de två sista fotograferingarna till slutet av veckan. Hade varit skönt att bli klar i tid så jag har gott om tid för redigering och finputsning av bilderna till den 10 dec när vi ska examineras. Tror denna veckan blir lugnare än den som varit dock. Och då har jag ändå bara varit i skolan i måndags (som ju var i onödan)

NU ska jag fråga Victor om vi inte ska titta på film i sängen. Det brukar han nappa på.


Fullt ös

Nu händer det mycket saker i tillvaron så det är tur att järntabletterna fungerar mot tröttheten! (Visste ni förresten att bajset blir kolsvart av järntabletter? Jag vet det nu.)
Idag var jag hos en familj som har köpt kök av Sjöberghs. Var där för att kolla lite på köket inför fotograferingen jag ska göra där imorgon!:-) Dessutom har jag bakat lussekatter (som blev skitgoda, åt 4st med en gång) och kört rundor för att hitta rekvisita inför fotograferingen. Körde en fuling och köpte två rejält snygga (och rätt dyra) designföremål som jag tänkte lämna tillbaka när fotograferingen är klar. Dessutom har jag köpt jättefina blommor och frukt som ska smycka köket. Jag har även varit på Sjöberghs och fotograferat idag och "testkört" min lilla utrustning. Studiobelysningen jag införskaffat är helt amazing!

Imorgon ska jag fota hos kunden klockan 10. Sen ska jag och Victor åka till Helsingborg och köpa en vagn. Klockan fyra ska jag på nytt besök hos en kund för att titta på dennes badrum (som jag också ska fotografera) Ja, inte har man tid att tänka på att man är gravid i dessa dagar inte!

Och just det, jag har redigerat bilderna från fotograferingen på Sjöberghs också!

Nu ska jag äta några godisbitar, kanske en lussekatt, dricka ett glas julmust, titta lite på TV och därefter gå och lägga mig!










Några av bilderna jag tog på Sjöberghs idag


Pendlardag

Idag skulle jag haft en tenta, men när jag kommer till skolan är skiten inställd pga. ett strömavbrott tidigare på dagen. Kul. Jättekul. Bara att åka hem igen. Cyklade till tåget 10.45 (tog ett tidigare tåg för att vara riktigt säker på att komma i tid) och var hemma igen 15.10. Det kändes så meningsfullt på något sätt!
Det enda positiva är att jag knappt pluggat. Så jag behöver inte känna att jag pluggat i onödan i alla fall:-) Värre hade varit om man suttit på biblioteket från 10-19 flera dagar i streck. TACK för att jag var så slö just inför denna tentan:-)

För övrigt så befinner jag mig nu i vecka 27 av graviditeten (26+2) och jag mår fortfarande riktigt bra. Lille gossen har kommit på ett nytt sätt att sparkas. Jag tror han lägger sig ner och "cyklar" med både armar och ben (och kanske huvud) för det känns på flera ställen samtidigt över hela magen. Innan tog han mer i med en kroppsdel åt gången. Det är roligt att han utvecklas och blir mer mångsidig.

Jag börjar känna mig lite tjock nu, men det är inget jag är ledsen över - the bigger the better!:-) Har alltid gillat gravidmagar. Överallt på forum läser jag om hur tjocka folk känner sig och hur de saknar sin gamla kropp. Som det känns nu vill jag aaaldrig mer få tillbaka min gamla kropp! Det ska bli spännande att se om den uppfattningen håller i sig till slutet. Tveksamt:-) Men man ska aldrig säga aldrig. Hoppas jag inte får bristningar över hela jävra magen bara. Men om jag trots allt skulle få det så skulle jag inte deppa ihop. Det är ju ett bevis på att jag gått igenom något underbart och stort!

Jag och lill-magen

Alltid nåt

Ja den där headern blev ju inte så fantasifull.
Får faktiskt skylla på att den här datorn är otroligt seg när man vill jobba med photoshop. Den klarade helt enkelt inte av något mer avancerat än så.

10/11

Gravidstatus: 25+4 (25 hela veckor och 4 dagar)





Idag är jag inte i skolan. Skulle dit men tåget var inställt och det kändes inte lönt att ta ett senare tåg, med tanke på att jag går 10.15-12.00. Så istället tänkte jag få lite skolarbete gjort här hemma! I samma stund jag skrev det fick jag en väldig lust att göra om headern till bloggen. Vi får se vad det blir...
Igår tittade jag på lite förlossningsfilmer på youtube. Det var så underbart! All smärta och lidande och sen det underbara ögonblicket då den lille är ute - vilken lycka! Jag läääängtar! Det är häftigt att jag snart ska få vara med om det. Fy fan vad nervös man kommer vara den dagen då man förstår att det är på gång. Victor kommer svimma.

För övrigt har det inte hänt något nytt sen sist jag skrev. Möjligtvis att jag blivit lite piggare av de där järntabletterna. Känner mig lyckligt lottad som har en väl fungerande mage trots graviditet och järntabletter. En del blir tydligen rätt täppta i baken. Det enda jag är täppt i är näsan.

Nu ska jag laga mig lite lunch. Knäckemackor med ägg och kaviar blir det idag, är grymt sugen på det. Dessutom måste jag äta något utan kalcium så att jag kan ta min järntablett i samband med maten. Järn och kalcium går tydligen inte bra ihop enligt bipacksedeln.

I eftermiddag ska jag träffa moster Rosanna. Det skulle tydligen vara nån slags kanelbulle eller bakelse inblandat om jag inte missminner mig...

Bjur' på en bild på den blivande pappan:

Underbara Victor


Babylycka 15 weeks to go

Tänkte att jag skulle börja skriva i bloggen igen för att dokumentera min graviditet. Det kan ju vara himla kul i efterhand! Var jätteduktig fram till vecka 15-nånting och tog veckobilder på magen, men det blev urtrist efter ett tag eftersom det inte hände ett skit. Så nu var det nog en 4 veckor sedan jag tog senaste magbilden. Så himla trist egentligen för det är ju nu det börjar hända grejer. Ska ta en bild kommande vecka! Kommer nog ångra mig annars om jag bara har bilder på plattmagen och megamagen och inget däremellan.

Igår var det fest i La Struevelstuerpa! Trevligt till och med för en nykterist:-) Har börjat vänja mig vid det där nu, att umgås med folk på fest fast att de har druckit och inte jag. Känns väldigt nyttigt att umgås med okänt folk nykter då jag i princip har glömt bort hur man gör:-) Hemskt! Nästa anhalt blir födelsedagsmiddag den 19 nov hos Sara och Martin, sen blir det maskerad den 27:e och därefter julfest med Lamaro den 4:e december.

Hur mår pojken?
Pojkvaskern i magen verkar må toppen, trots en del fusk med graviddieten. Någon liten rå fiskbit, mögelostbit och kallrökt skinka har åkt ner. Men jag tror han gillar det. Måste ju lära honom att äta sushi i tid så han inte går miste om denna underbara föda. Nu blev jag hemskt sugen på det. Ska nog bannemej tillverka mina egna rullar i veckan.
Sparkarna har börjat bli ganska kraftiga och känns nu ovanför naveln ibland. (Naveln ja, den ska vi inte tala om. Löjligare navel får man leta efter. Den är liten som på ett barn...) Dessutom syns det tydligt utanpå magen när han sparkar. Ungefär som en gungande brylépudding fast med lite mer studs!

Hur mår jag?
Jag är vansinnigt trött. Det måste jag erkänna. Jag orkar nästan ingenting. Jag är trött när jag vaknar, medan jag är vaken och skulle kunna somna när som helst. Hoppas att järntabletterna som jag började med för några dagar sedan ska råda bot på det. Hur ska jag annars orka med skolarbetet? Det enda positiva är att den långa resan till skolan går fort då jag sover hela vägen.
Annars har jag ganska lätt att få ont i ryggen också utan någon speciell anledning. Rätt vad det är så bara värker den och rätt vad det är så är det borta, det kommer och går.
Kissar gör jag för jämnan. Också en ny erfarenhet för kvinnan med jätteblåsan. Härom natten var jag uppe tre gånger. Det kan jag tycka är lite i överkant.
Jag är sugen på mejeriprodukter. Mjölk är min specialité, men grädde och lite fet ost går också ner. Yoghurt har blivit nya frukostmaten, något jag aldrig åt innan. (Eller ja, jag åt ju aldrig frukost nästan...)
Jag har gått upp 6 kilo i vikt sedan inskrivningen, vilket inte känns så farligt då jag fortfarande ser ut som innan på armar och ben. Däremot har jag fått ena jävra pattar. Ja, där har vi nog 2 kilo plus.
Har även märkt att jag börjar bli lite mindre smidig. Det är inte bara att skutta upp ur sängen längre. Dessutom är jag snuvig hela tiden (något som tydligen ska vara en vanlig gravidåkomma).
Nu kanske det låter som om jag tycker att det här med att vara gravid är jättejobbigt, men dit har jag inte kommit än. Tycker att jag känner mig ungefär som vanligt. Det enda som är jobbigt just nu är tröttheten. I övrigt mår jag faktiskt bra!

Victor och jag längtar väldigt mycket efter vår lille bebis! Fast det är rätt skönt att det är typ 15 veckor kvar. Känner att jag behöver tiden för att förbereda mig mentalt.

Här har vi honom i vecka 18, 7 veckor sedan!

RSS 2.0