Third World War

Jag drömde att jag befann mig i en buss på mitten av Öresundsbron. På ena sidan låg Köpenhamn och på den andra låg konstigt nog Stockholm. Plötsligt ser jag hur ett stridsplan kommer. "Övning" tänkte jag. Sen släpper de en bomb över Köpenhamn och det blir ett jättelikt eldmoln. Planet fortsätter över sundet mot Stockholm och en bomb släpps över Globen. "Min bror är där inne!" tänker jag. Sen bara vet jag i drömmen att ett tredje världskrig har brutit ut.
Gud vad lättad jag blev när jag vaknade.
Jag drömmer mycket om krig, eld och vatten. Skumt.

Min stora kärlek

En av de bästa romantiska komedierna enligt mig!

image205


Stjärnorna på slottet

Jag vet inte om jag borde gå i förtidspension eller något, men jag älskar verkligen det här programmet "Sjärnorna på slottet" Det är så oerhört spännande att lyssna på när de berättar om sina liv! Ja, just nu är det mitt absoluta favoritprogram:-) Eftersom jag var på middag igår (en mycket trevlig sådan dessutom!) så missade jag Stjärnorna, men reprisen börjar idag 16.00! Magnus Härenstam ska berätta om sitt liv.
Folk i allmänhet är nog ganska intressanta
Folk borde egentligen berätta mer om sig själva.

Jag håller förresten på att bli sjuk. Penicillinet har det inverkan på mig. Immunförsvaret slås ut och inom en vecka har man en ny sjukdom. Lagom till nyår. Bara jag inte får feber så tror jag att det kan lösa sig!

Mittag met prit

Ja, då var det dags att bli full igen. Det finns ingen hejd på festligheterna.
Men mitt mål ikväll är otroligt nog inte att bli full! (Chockad?) Målet är att njuta av god mat! Jag ska på middag hos Jockes föräldrar och Jockes bror ska imponera med en trerätters middag. Jag älskar att bli serverad mat! Givetvis är det inte jag alena som ska dit, utan några till. Det hade varit högst märkligt om bara jag skulle bli bjuden på middag hos min systers pojkväns föräldrar.

Jag antar att det börjar bli dags att göra vid mig!
Vad har man på sig på sådana där seriösa middagar där man ska konversera vuxet?

image204
Maaad


Yr i mössan

image203


Rosanna ringde för en knapp timme sedan och väckte mig. Jag är alltid väldigt yrvaken när jag brecis har vaknat (logiskt) så det som kommer ur munnen tenderar att bli ren smörja (för att tala som en 97-årig farmor)

Ikväll blir det fest igen. Jag förstår inte alls hur jag orkar, men uppenbarligen känns alternativet att sitta ensam hemma inte speciellt lockande. Det är nästan så att man hoppas att man kommer att ha fullt upp i vår så att man får tillfälle att ta en vit vecka. (Jag gillar inte när man använder ordet "man" för mycket. Själv brukar det bli ofta)
Förhoppningsvis minskar alkoholkomsumtionen efter dessa "helger". Juldagen och Nyår är killers, och värre blir det när dessa två dagar inte sammanfaller med helgen, för då har man dessutom fredagar och lördagar att plåga levern på.
"Men drick inte då om det nu är så fruktansvärt hemskt"
Så hemskt är det faktiskt inte.
Jag blir nog också vuxen och hälsomedveten en vacker dag.

Jag "höll på" att kräkas av vinet eftersom jag är sjuk

Det var nära, men jag klarade mig!:-)
Jag fick gå hem från Bahnhof igår när sjukdomstillståndet vann över vinet, men som tur var så hade jag haft kul hela kvällen innan dess! Idag mår jag ganska bra faktiskt. Jag är jäkligt nöjd med att ha ställt min egna diagnos halsfluss och att jag dessutom hade massa överblivet penicillin hemma. Där sparade man någon hundralapp och en massa tid i väntrummet på akuten.

Nu ska jag äta varma mackor! Penicillinet need some company!

Snart är det år 2008

(Varför ska det ta så lång tid att ladda upp bilder här? Jag pallar inte. Jag hatar bloggar utan bilder)

Två "Alve" och en "ippe"

Har kurerat mig. Nu väntar jag på att "gästerna" ska dyka upp.
Hoppas att vinet gör mig frisk.

Jag tror att kvällen kan ha två utgångar:
1. Jag kräks av vinet eftersom jag är sjuk
2. Jag blir frisk av vinet eftersom jag är sjuk

To be continued

Juldagen

image201

Juldagen 2004 hemma hos Anna
            Det "gamla gänget"
           Efter Anna, Bahnhof!År 2007 blir det ett helt annat gäng. Jag och Anna är kvar men resten är "utbytta" (Usch vad hemskt det lät!...men ni fattar:-) Mimmi är dessutom nytillkommen "gamling".
Nuförtiden hänger man med 88:orna. Jag vet inte om jag är omogen eller om de är mogna...men jag märker faktiskt ingen skillnad i åldrarna! De fyller trots allt 20 nästa år de små liven.
Vid sju börjar folk ramla in här för lite förfest i min lägenhet. Tror att jag kommer att slå rekord i antalet besökarantal samtidigt. Jag har inte sittplatser så det räcker...men jag har ju ett golv också.
Och så är den jävla subban (jag) SJUK! Halledag. Har tryckt i min penicillin och mår bättre efter varje tablett. Det kan vara värt att plåga min kropp ikväll, jag är ju ändå ledig i veckan så det gör inget om jag blir riktigt sjuk. Jag kan inte sitta hemma ensam medan alla de andra letar upp ett nytt ställe att härja på. Den tanken är högst deprimerande.


Julfeber

Inte den sortens julfeber utan riktig jävla skitfeber.
Jag mår inte så värst bra, men hoppas på att det är halsfluss. Då vet jag att penicillinen jag tog nyss kommer att hjälpa! Imorgon vill jag absolut inte vara sjuk. Jag ska ju för bövelen ha förfest innan Bahnhof. Halledag. Well well, det löser sig nog!
Jag är inte ens sugen på julmat nu när svagheten i kroppen tränger sig på. Innan ikväll ska jag bli frisk. Det får du fan fixa tomtejäkel...

GOD JUL!

Strålande Jul 2

Helgen som gått har som vanligt bestått av fest, fest och fest.
I fredags var vi en tretton pers i min lägenhet, vilket kändes som en himla massa folk i mitt lilla vardagsrum. Det var trevligt minsann. En fem nya ansikten (eller var det fyra?) Singelkillar!...och så endar man ändå upp med bättre begagnat! Skärpning på mig där.
Igår var jag hemma hos Mimmi och vi klunkade i oss vin för glatta livet. Mimmi var fruktansvärt underhållande under hela kvällen. Mer än vanligt...och det säär inte lite!
Vi träffade senare Rosanna, Jocke och Victor och körde några moves på Tres dansgolv.

Jag måste erkänna att t.o.m jag längtar till julafton nu! (Kan ha med mina mathallucinationer att göra...)
Dessutom gick mamma och pappa från att de inte skulle ha någon gran till att ha tre stycken! Två små och en stor (alla i plast, men det är tradition hos Sjöberghs)
I veckan ringde det på dörren hos mamma och pappa och utanför låg ett stort paket, men ingen var där. På paketet stod det "Era döttrar hade uppskattat om ni sätter upp den här //Tomten" I paketet låg en gran!
Det var Jocke som hade köpt den! Kan man bli mer underbar?

På schemat idag står "en runda på stan" för att fixa det sista och ikväll blir det uppesittarkväll i Strövelstorp hos mor och far - Bingolotto!

Strålande jul!


Papiljotter eller plattång ikväll?

Givetvis har jag fixat till så att jag och kändisarna har någerlunda samma hudton!

image198

Vad stort huvudet ser ut på den späda kroppen

image199

Tack gode gud för att jag inte fick så fula bröst
Håret är jag däremot aspirant på

image200

Jag passar i mittbena! Denna frisyren var inte alldeles dum...


Nå? Vad ska jag satsa på?

War

Katten rev mig på tutten! När den var naken dessutom. Helt oprovocerat våld! Inte härligt att vakna till sådant! Nu är det ignoration time...kattfan

Dagen idag ser ut som följer:

Systemet
Lunch

Tvätt klockan 13
Städning och diskning medan tvätten tvättas
Slinga håret
Göra mig partyfin
Änd thän jo nåw de rest...Måste börja lägga upp fler bilder...

Kan man vara ovän med sin katt?

Jag och Agnes är lite på krigsstigen med varandra. Tror att vi är lite trötta på varandra.
Kattjäveln hugger och river mig i ansiktet (och överallt annars också)
Jag går här och svär åt henne och sprutar på henne med vattenflaskan, men hon fattar ändå inte att det gör ont på mig när hon klöser som besatt. Hur får man pli på en katt?
Jag tror att jag ska ignorera henne tills hon kommer självmant och ber om förlåtelse.
Jäkla marodör.

Strålande jul

image194

I år blir det knappt nån jul. Någon gran kommer inte att finnas, utbudet av julmat kommer inte att vara stort och inte presenterna under den osynliga granen heller. Någon Tomte kommer inte eftersom där inte finns några barn i huset. Det är bara jag, Mamma, Pappa och Rosanna.
Det blir ingen riktig jul i år och det känns tråkigt. Jag skiter i att jag är 22. Jag vill ha jul ändå.


Lov!

Nu har jag gjort alla prov för i höst/vinter OCH JAG ÄR SÅÅ GLAD FÖR DET!
Jag har lyckats med mitt mål att få MVG i alla ämnena och dessutom med en fantastisk marginal där jag fått alla rätt på över 50% av proven och kanske mer ändå. Jag kunde inte varit mer nöjd.

I vår blir det:
Projektarbete 100p
Matematik C 100p
Rättskunskap 50p
Programhantering 100p
Redovisning och beskattning 100p

Egentligen skulla jag läst Engelska A istället för Programhantering och Redovisning och beskattning, men jag tror att jag har större möjlighet att få MVG i dessa två även om det blev 100 poäng mer att läsa (eftersom det inte höjer snittet lika mycket att läsa kurser som inte finns med i sitt slutbetyg)

Studie och yrkesvägledaren tyckte att det var osmart av mig att välja bort Engelskan eftersom jag troligtvis kommer att få all litteratur på Engelska på Högskolan. Men jag prioriterar faktiskt att komma in på utbildningen överhuvudtaget. Engelskan får bli ett senare problem som jag får ta då...

Jullov in my dreams

Till att börja med skulle jag ju till exempel kunna summera helgen. Helgen var bra, bättre, bäst. En lagom blandning av fest och avslappnande aktiviteter (i en fördelning där fest dock övervägde!)
Hade mycket trevligt i fredags med Mimmi och lördagen var great!
Julmaten var så god att jag knappt visste var jag skulle ta vägen. Givetvis ångrar jag såhär i efterhand att jag inte tryckte ner lite mer. Ju längre kvällen gick blev jag dessutom desto mer intresserad av de alkoholhaltiga dryckerna och vi klappade i händerna åt att några inte kom (vilket gjorde att vi kunde hälla i oss deras dryckespaket) Jag kom fram till att det inte alls är speciellt farligt att shotta vodka. Tror jag drog en fem shottar. Ett effektivt sätt att bli glad(are). Det enda minuset var showen med Anne-Lié Ryde. Så uselt att vi satt och skämdes. Vi gick ut och tog lite frisk luft istället. SÅ kasst var det.
När showen äntligen var slut började vi dansa. Inte en enda låt man inte kunde sjunga med i. Sånt gillar jag.

Imorgon har jag prov. Jag har inte varit med på någon lektion innan detta provet så jag får plugga in det själv, men det ska nog gå bra. Har pluggat nån timme idag och tänkte köra resten imorgon. Har trots allt inte provet förrän 09.15. Går man upp klockan 06.00 brukar det fixa sig. Jag behöver trots allt bara VG.

Efter klockan 11.55 (då lektionen slutar) är jag ledig fram till den 14/1. Har inte bestämt mig för vad jag ska sysselsätta mig med under denna tiden, men förhoppningsvis kommer jag på något.
Någon julafton är jag inte alls speciellt sugen på. För min del hade jag gärna tagit ett sömnpiller på julaftons morgon för att vakna upp på juldagen.
I år hade jag i alla fall tänkt se hela Carl-Bertil Johnssons jul. Alltid nåt!

I veckan har jag lite saker planerat.

Imorgon: Prov, få ordning på datorbanken som krånglat i över 2 månader och städa om där finns nån ledig tid.
Onsdag: Titta på film med brorsbarnet Erica på kvällen
Torsdag: Fika med Sofie och Elin på förmiddagen och ha "familjemöte" på kvällen (familjemöte är inte så allvarligt som det låter. Vi äter middag allihop och pratar om vad som händer i företagen)
Fredag: Förhoppningsvis spy eller nåt sånt.
Lördag: Förhoppningsvis spy eller nåt sånt
Söndag: Uppesittarkväll med Agnes

image193


Vet inte vad denna har med saken att göra. Ett förslag jag gjorde till skrivarlinjens antologi på Fridhem. Ska bli kul när man får pyssla med sånt där "omslagigt" och designaktigt på heltid. Bara en termin på Komvux kvar...

Torsdag, fredag, lördag

Nu har jag blivit en sån där "partybrud" igen...
I torsdags småsöps det här på Tegelmästaregatan i sällskap av Syster med Man. Igår blev det spontansuperi med Mimmi i Helsingborg. Satt i myskläder med en fet godispåse klockan 21.30 när Mimmi lockade med mig.
Ikväll blir det planerat superi.
I mitt ordförråd finns det lika många varianter på superi som det finns ord för snö på Grönland.
Jag ska också bli en anständig ung dam så småningom.

Nu ska jag duscha.

image192

Julfest!

Ikväller är det julfest! Det brukar gå livat till. Inte en enda julfest har varit tråkig så det känns som att glädjen ikväll är garanterad. Dessutom är jag så in i bängen sugen på julmat!

image191

Yeah

Jag fick MVG i Matte A
Nog det ämnet jag trodde skulle bli svårast att läsa upp och så visade det sig att det nästan var det lättaste!
Fick 51 av 58 på det Nationella och visade MVG-kvalitet. Jag blir så glad...
Det var tur att jag firade i förskott igår. Ikväll och på lördag ska jag fira i efterskott.

Och nu ska jag till Väla!

Och jag är såå glad för det!

image190


Idag är det Lucia, men det har jag inte märkt av alls förutom att jag nyss gjorde denna lilla bilden, samt att jag kokar glögg på spisen (för doftens skull) Men detta är ju saker jag skulle kunna göra vilken dag som helst. Varför kommer det inga lucior och sjunger för mig? Jag visste det, man är obetydlig i den stora världen. Där har Åhléns, Coop och Maxi det bättre.
Snart kommer Syster med pojkvän och vi ska laga mat, äta den och dricka vin! På en TORSDAG!?:-)
Det ska faktiskt bli lite småtrevligt eftersom jag mer eller mindre har isolerat mig i plugg denna veckan. Nu har jag bara ett prov kvar och det är på tisdag...OCH JAG ÄR SÅÅ GLAD FÖR DET! (Blondinbella inspiration...)
Det är inte mer än rätt att jag firar genom att bli lite halvlullig.

Min vrå

image188Det är här jag sitter...

Galna köttsjukan

Jag blir så trött på denna "köttskandalen".
Om ett tag kommer alla att börja köpa Icas kött igen, men antagligen kommer denna fuskmärkning att fortsätta på sina håll i smyg och det vet nog alla, innerst inne.
För ett par år sedan slutade i princip folk att köpa chips eftersom de innehöll (och gör fortfarande...daa) akrylamid.
Nu fläskar folk i sig chips som aldrig förr. Håller man sig ifrån chips nuförtiden så är det närmast för att man vill hålla formen och inte för att de innehåller akrylamid.
Det är inte klokt vad lättpåverkade människor är.

image187

Kött märkt med min namntecning

Jag är hopplös

image186


När jag har massor att göra så måste jag alltid göra andra saker som egentligen är mindre viktiga. Typ rita mitt fönster i Illustrator. Vem bryr sig egentligen om vad romarna gjorde? Jag har fått min lärare att tro att jag bryr mig jättemycket. Jag ska redovisa om de små liven på torsdag. Och nu - ska jag städa...

Lite närmre lovet

Nu har jag precis gjort det Nationella matteprovet. Kurs A, men ändå.
Det kändes inte åt helvete, men inte heller som en hole in one.

image185Jag som försöker se vad det står på provet.
Det är så konstigt. Alltid när jag har prov så bli mina ögon helt suddiga och jag tror att jag ska få migrän.
Fast det får jag aldrig. Skumt.

Knarkarkatten

Jag hittar inte mina p-piller. Jag börjar misstänka att min katt har ätit upp dem. Det förklrarar i så fall hennes konstiga beteende, diarré och kräkningar. Detta är INTE bra!
Hon lär inte bli med kellingar i alla fall...

Bähnhoff

Helgen har bestått av fest och åter fest.
I lördags lagade Mimmi middag till mig (oss) - jättegott och jättemysigt!

image184
Ett försök i att illustrera hur mysigt Mimmi hade gjort:-) Verkligheten var bättre kan jag avslöja.Därefter hände något så ovanligt som att vi gick till Bahnhof. Jag hade rent ut sagt roligt som fan. Jag ångrade mig lite nästa dag att jag hade tagit den där drinken vid halv två. Men jag blev bjuden och blev faktiskt på bättre humör efter den:-P Så Mimmi, anledningen till att mitt "tacktal" kommer nu är att jag inte räknade in mig i kategorin "människa" igår. Jag var rätt sleden faktiskt, men det var det värt!


Nationellt matteprov imorgon


Middag mit Mimmi

image182


Mimmi med hätta

Ikväll ska Mimmi bjuda mig på middag och det behövs verkligen! Har inte ätit på år & da'...känns det i alla fall som! Dagens födointag har bestått av fyra persikohalvor. Man får ju vara lite hungrig till ikväll. Nu när det är gratis menar jag. Börjar så smått bli sugen på utgång också, något som antagligen kommer att glädja min husliga vän.

Nerd

image181

Halledag så nervösa vi var igår när dem skulle presentera idolvinnaren:-) Ganska pinsamt egentligen. Att vi var så nervösa alltså.
Jag höll på Amanda, men blev jätteglad när Marie vann också.
Måste erkänna att jag inte varit så trogen Idol detta året. Tyckte att alla var så dåliga i början, med undantag av Amanda, Marie och Daniel. I slutet blev jag därför en flitig tittare! Final-finalisterna har nog aldrig tidigare varit så bra.
Jag kommer nog alltid att ha en liten Idolnörd inneboende...

Party!

image180

Ikväll blir det vinpimplande och Idolfinal!
Imorgon blir det vinpimplande och middag!
Jag håller på att hitta tillbaka till mitt gamla jag känner jag:)

Fränd

image179

Jag gav henne en mössa och en svart poncho
Ganska likt va?

Däckad

image178

Moi, en fredag/lördagkväll

Badrum

image177

Slarvritning
Jag gillar slarvigt

Pälsmössan

image176

Frusen

image175

Balett


image174

Klara, färdiga...

Jag verkligen älskar att göra sånna här "fem-minutare"
Proportioner har aldrig varit en stark sida. Lika bra att göra hela skiten oproportionerlig då.
Hennes ena ben lider av svår anorexia.
Poor child...


image171

Rebecca "The Artist"

Jag funderar på om jag också ska lägga upp en massa ritgrejer och "mög" som jag pillat med i datorn á la som så jädra många andra har gjort (och som dem dessutom gör jäkligt bra) Det hade kanske varit kul! Om någon tycker att det är fint kan man kanske höja antalet besökare i bloggen till typ tolv...

Wow lixom

6:e

Tack alla som grattade mig igår!
Oturligt nog fick jag migrän, så jag gick och la mig medan gästerna fortsatte umgås.
Något som var väldigt sött var att de alla kom tågande och ställde sig runt mig när jag låg där i en liten hög med min huvudvärk och sjöng "Vi gratulerar".

image170

Fast vi åt prinsesstårta...


Mysterious

Jag känner mig så jävla snygg idag. Jag fattar inte alls varför inte jag har någon kille. Nej, jag gör faktiskt inte det.

Watta?

Jag hade ritat en jättefin tårta, men det går inte att lägga upp den här. Jag får vara utan tårta...


Fifth of december

Härligt att vakna av att någon spelar gitarr och sjunger för en...det hade man då rakt inte räknat med! Via telefon...men ändå.
Åtminstone var det en perfekt tid för mig att vakna. Sisådär 09.15. Idag väntar massor med plugg - hela dagen lång! Ikväll blir det att vi "firar" mig hos föräldrarna. Jag kom överens med mig själv och mamma att jag inte hinner fixa något i min lilla lägenhet.

Nam nam?

Det är konstigt. När jag är sugen på Pizza så avtar det redan efter första tuggan. Jag borde lära mig det. Det är dyrt med 60 spänn för en munsbit. Eller okej...jag åt ju ändå, men jag kan lova att det tog emot.


image161

Isch

Junk-junk

Nu ska jag göra något jag inte gör ofta. Jag ska köpa Pizza (och äta den)! Tror att jag ätit det i min lägenhet 2 ggr sen jag flyttade hit för snart 2½ år sedan.
Mina matvanor är en katastrof i dessa dagar. Idag har jag hittills ätit en pepparkaka och två digestivekex. Det är under all kritik...
Så nu blir det Pizza!
DET är också under all kritik...

Gammal och skröpplig

Har inte skrivit på ett tag. Haft en liten kris.
Varit trött på skolan, på vissa, på mig själv...ja...sådär som kan kan känna ibland helt enkelt.

Vill inte påstå att jag direkt har något att komma med nu heller.
Gjorde ett prov imorse. Kunde man det så tog det 20 minuter. Mitt tog 20 minuter.
Nu ska jag sätta igång med svenskan. Fetingprov på torsdag. Dock känns det ganska lugnt eftersom jag hittills fått MVG på allt i Svenska inkl. Nationella Provet!

Har fått en väldig lust att rita och pilla med datorn också. Det är väl alla dessa duktiga illustratörer och grafiska designers på diverse bloggar som får fantasin att sväva iväg. Önskar bara att jag hade haft mer tid.
Gjorde en bild av Rosanna som faktiskt blev ganska lik!

image158

Likt eller inte likt?

Vad fan är chailatte?

Så jäkla "inne" är jag:-)
Alla pratar om chailatte. Speciellt modebloggarna. Jag begriper ingenting.
Vad är chailatte?
Jag förstår att det är något man dricker, men vad är det som är så speciellt med denna dryck att folk nämner den åt höger och vänster?

Jag känner mig utanför.

RSS 2.0